Custom ROM Mate 20 Pro ROM atılır mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan BirForumcuKişi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 125
  • Etiketler Etiketler
    pro

BirForumcuKişi

Üstün
@Heribert Yavuz Mate 20 Pro için ROM var mı? İnternetten pek ROM bulamadım. Bir de Huawei'de bootloader kilidi sıkıntı sanırım ROM atılır mı?

Teorik olarak mümkün ama pratikte çok zor. Bunun sebebi Huawei’nin 2018’den beri bootloader unlock kodu vermemesi. Bootloader açılmadan da custom ROM kuramazsın.

Eskiden resmi yöntemle unlock yapılabiliyordu ama bu sistem tamamen kapatıldı. Şu an sadece ücretli servisler veya exploit/testpoint gibi yöntemler var, onlar da hem riskli hem de garanti değil. Yanlış işlemde cihazı brick etme ihtimalin var.

ROM tarafında da durum iyi değil. Bu model için aktif ve stabil custom ROM desteği neredeyse yok. Olan projeler eski veya sorunlu.

Huawei - Honor'larda BL kilidi varsayılan olarak kapalı ve açılmasının herhangi bir yolu yok. Bundan mütevellit bu marka cihazlara ROM atılması mümkün değil.

Günümüzde çoğu marka artık BL kilidi açılması imkanına sıcak bakmıyor.

Hala Bootloader kilidi açmanıza karışmayan birçok marka var. Ama ülkemizde o markaların çoğu yok:')

Mesela ? Xiaomi grubu da artık Çin ROM'unu şart koşuyor diye biliyorum. Bu konuda esnek davrananlar hangileri?

Mesela ? Xiaomi grubu da artık Çin ROM'unu şart koşuyor diye biliyorum. Bu konuda esnek davrananlar hangileri?
Google, Sony, Fairphone, Nothing, OnePlus tarzı markaların cihazları mesela.

Xiaomi tarafında ise işler karışık hocam. Kilit açmak için Xiaomi Community uygulamasıyla uğraşmak lazım.
Bir de, Xiaomi'nin güncel durumunu burada güzelce açıklamışlar. Bakabilirsiniz.

Google cihazları donanımsal anlamda pek kararlı değiller, özellikle SoC anlamında . Yurt dışı Pixel 10a düşündüm ama çağ dışı ekran/gövde oranı ve karışık iç yapı nedeniyle vazgeçtim, aşırı düşük PWM de cabası.

Sony hiç riske girilmeye değecek bir marka değil, kalsın .

Fairphone olsa kesin alırdım ama ne resmi ne de yurt dışı olarak bulunmuyor . Ama bir pürüzü var mış, kılıfsız kalınlığı 9.6 mm, yuh! Kılıfla 10.5 mm'ye dayanır gibi, yani olmaz .

Nothing halen acemi bir marka, kalite kontrol anlamında sorunları var ve cihazları fazla hassas. Günlük kullanılmasın diye yapmışlar sanki . Ama bi' tekrar bakayım, yine de bana göre umutsuz vaka .

OnePlus hem orta segment cihaz getirmiyor hem de yurt dışı kaydı yok. Son zamanlarda yok oldu zaten bu marka, iyice Oppo'laştı, Realme gibi...

Xiaomi'de de o makaleden bir şey anlamadım maalesef, bildiğimi de unuttum .

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…