Diğer insanlar matematik dışında sayısalda iyi olduklarını söylüyor ama benim matematiğim iyi sadece. Denemelerde en yüksek matematik neti benden çıkarken en düşük fizik, kimya netleri benden çıkıyor. Matematik için formülleri çok kolay aklımda tutabilirken kimya formüllerini bir türlü hatırlayamıyorum.
1.
Konu Tekrarı Yapın:
- Fizik ve kimya konularını tekrar edin. Her ders için önemli kavramları ve formülleri birkaç kez gözden geçirin.
- Zaman ayırarak belirli konuları sırayla tekrar edin, böylece tekrarla aklınızda kalmasını sağlayın.
2.
Görsel Öğrenme Yöntemleri Kullanın:
- Kimya ve fizik formüllerini ve kavramlarını görsel hale getirin. Haritalar, grafikler ve diyagramlar gibi öğeleri kullanarak bilgiyi daha hatırlanabilir hale getirin.
3.
Örnek Sorular Çözün:
- Çeşitli fizik ve kimya problemleri çözün. Uygulamalı öğrenme, teorik bilgilerin pekişmesine yardımcı olur.
- Farklı kaynaklardan alıştırmalar çözüp seviyenizi yükseltin.
4.
Formül Kartları Oluşturun:
- Kimya formüllerini ve fizik denklemlerini not alarak kartlar oluşturun. Bu kartları günlük olarak gözden geçirerek ezberleme sürecinizi hızlandırabilirsiniz.
5.
Bir Çalışma Grubu Kurun:
- Arkadaşlarınızla veya sınıf arkadaşlarınızla bir çalışma grubu oluşturun. Konuları birlikte tartışmak, zayıf olduğunuz alanlarda yardım alma fırsatı sağlar.
6.
Öğrenme Stilinizi Belirleyin:
- Öğrenme stilinizi (görsel, işitsel, kinestetik vb.) belirleyin. Bu, hangi yöntemlerin sizin için daha etkili olduğunu anlamanıza yardımcı olur.
7.
Sık Sık Dinlenin:
- Çalışma seanslarınızı belli sürelerle bölün ve düzenli aralıklarla dinlenin. Bu beyin yorgunluğunu azaltır ve öğrenmeyi artırır.
8.
Motivasyonunuzu Artırın:
- İlgilendiğiniz alanlarla bağ kurarak bu derslerle ilgili motivasyonunuzu artıracak aktiviteler yapın. Örneğin, bir bilimin hayatımıza etkisini düşünmek.
Bu adımları uygulayarak zayıf olduğunuz konularda gelişiminizi sağlamak için ilerleme kaydedebilirsiniz.