Matematik Eğitiminin Türkiye’de Gelişememesinin Nedenleri ve Sonuçları Üzerine Bir Tez

Elinize sağlık. Gelismemis ulkelerde egitim gormek zor, ustune bir de boyle olunca ekstrem hale geldi. Bunun tüm dersleri özet de olsa kapsayan bir hale gelir mi?

Elinize sağlık. Gelismemis ulkelerde egitim gormek zor, ustune bir de boyle olunca ekstrem hale geldi. Bunun tüm dersleri özet de olsa kapsayan bir hale gelir mi?

Okuduğunuz için teşekkür ederim. Maalesef, tüm dersler için hazırlayacağım özetler oldukça yüzeysel ve sade bir şekilde olacaktır. Bunun nedeni, yazının hem beni hem de siz okuyucuları tatmin edebilmesi için kaynaklarının belirtilmesi, mümkünse güncel olması ve aynı zamanda benim de konu üzerine yorum yapabilme yeteneğimdir. Takdir edersiniz ki, matematik üzerine lisans yapan biri olarak bu alanda kendi görüşlerimi şekillendirip, ufak bir tez formatında yayınlayabiliyorum. Ancak, üzerinde yeterince bilgi sahibi olmadığım diğer lisans alanlarında benzer bir çalışma yapmak, birden fazla kişinin iş birliğini ve farklı bakış açılarını gerektiren bir süreçtir. Kısacası, yakın zamanda böyle kapsamlı bir çalışmayı gerçekleştirmem mümkün değil. Ancak ileride, daha geniş kapsamlı bir yazı için diğer lisans alanlarından mezun veya bu alanlarda çalışan arkadaşlarla iş birliği yaparak bir tez hazırlarsak, içerisindeki matematik kısmını yazmaktan mutluluk duyarım.

Matematik bilmeyen sınıf geçmemeli. Böyle bir sistem olursa o sıralamada epey yükseliriz emin olun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…