Matematik yapabilmenin büyük oranda kapasite ile alakalı olması

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan dr.dre
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 14
  • Görüntüleme Görüntüleme 503
  • Etiketler Etiketler
    matematik

dr.dre

Deneyimli
Kaç aydır mat denemesi çözüyorum. Hala aynı hataları yapıyorum hala dikkat eksikliği yüzünden soru kaçırıyorum. Sözel dersler çalışarak yapılabilir fakat matematik çalışarak sadece kapasitene ulaşabilirsin. Üstü olmaz.

Çalışan herkes hedefine ulaşır. Bu söz bence yanlış. Çalışan herkes kapasitesine ulaşır. Kapasitesi bağlamında da hedeflerini gerçekleştirebilir. Matematik kapasitesi sınırlı birisinden 30 net matematik yapmasını bekleyemeyiz.

Bu ülkede de maalesef okuyarak bir yerlere gelmek istiyorsan ÖSYM sana belirli bir matematik yapmanı istiyor. Artık eşit ağırlıkta bile en büyük etken matematik netleri olmuş durumda. LYS zamanlarını biliyorum ben o zamanlar böyle değildi. Şu an KPSS de dahil her sınavda başat ders Matematik.

Bir insan 150. denemesinde bile hala dikkat eksikliğinden soru kaçırıyorsa, IaI = a denkleminde A'nın 0'da olabileceğini almayı unutuyorsa bu insan ne yapabilir? Olmuyor işte. Sözel derslerim iyi fakat matematik olmuyor. Ergen gibi sistem eleştirmeyeceğim fakat ülkemizde sözel derslerin iyi olması da gram karın doyurmuyor.

Bu benim için son kapı. Olmadıysa da artık zorlamayacağım.

Bu konunun saçma olması. Kapasite dediğin şey nohut kadar etki etmiyor. Böyle şeyler yazarak sadece kendinizi rahatlatıyor ve tembellestiriyorsunuz. Kendinize hakaret ediyorsunuz. Lise matematiği ciddi anlamda özrü olmayan insanların yapabileceği bir şey.

Buradaki lise matematiği Almanya'daki üniversite matematiğine eşit.

İfadeler: 150

Ben özürlüyüm dostum o zaman. Mesela bugün bilmem kaçıncı denememde IaI =a'da A'nın 0 olabileceğini düşünmeyi unuttum. Gitti 1 net. İlk defa çözmüyoruz. Bilmediğimden de değil. Fakat akla gelmiyor bazı ayrıntılar. Sonra yine bir soruda 2A alacağım yere a almışım yine gitti 1 net.
En basitinden tek çift sorusunda yine sıfırı almayı unuttum 1 net daha gitti.

Dediklerine bakarsak ben tam bir özürlüyüm. Teşekkürler hatırlattığın için. Bundan sonra buna göre davranacağım.

3 ay kala KPSS'ye yeni başladım. 7 8 aydır çalışan insanlar var dershanede. Soru gösteriyor arkadaş hevesi kırılmasın diye basit basit hata yapıyorum öyle çözüyorum haberi yok bundan tabii.
Lisede matematik yapamayan ablama hocası çağırıp, babama "bu kız matematik çözemez" demiş şu an 4 yıllık matematik öğretmeni ablam.
Şahsen matematik yanlış öğreniliyor. Doğru hoca çok önemli. 9 ve 10 da başka bir hocadan kurs alıyordum. 2 saat oturuyorum ama sıfır anlıyorum soruları vs. Hoca sen devam et 6 ay sonra göreceksin dedi. Şu an o çabamın verdiği meyveleri yiyorum desem yalan olmaz. O yüzden çalışmayı bırakmayın.

Okulda çözdüğüm deneme ile evde yaptığım arasında 15 net oynuyordu stres vs çok büyük etken. Özürlü vs değilsin.

Kapasitenin genetik olmadığını, en azından sadece genetikten ibaret olmadığını belirteyim.

Geçmiş akademik Matematik düzeyi kocaman bir etken. İlkokuldaki hocanızdan tutun, ortaokuldaki başarı düzeyinize kadar her şey etki ediyor.

Bu yüzdendir ki Fen lisesi öğrencileri AYT Matematiğe 30 ile başlıyor.

Lise Matematiği'ni şu an 0 bir insanın +32,33 Net düzeyine getirmesi (Hem TYT hem AYT) bir insanın 3 senesine yakın bir zamanını alır muhtemelen. Birikimle alakalı. Kolay değil Lise matematiği.

Akıldan 4 dört işlem bence kapasite ki buda bazı metotlarla kolaylaşabiliyor. Üniversite sınavı matematik dediğiniz şey ise tamamen pratik ve bilgi ile alakalı. Ben mesela kafadan çok hızlı şekilde dört işlem yapabiliyorum ama gel gör ki kafadan 45+27 toplayamayan arkadaşım benden daha yüksek matematik neti yapabiliyor ve kendisi ortaokuldan beri çalışıyor. Tamamen çalışmayla alakalı ve TYT-AYT Matematik kısa sürede halledilecek bir şey değil. Senin idda ettiğin gibi IQ problemin olsa okuma yazmada bile sorun yaşardın.

İfadeler: 150

Lisans-ön lisans?

İnsan dediğmiz varlık irade sahibi olduğu için kapasitesi sonsuzdur ve limiti yoktur. İstediği her şeyi başarmıştır, başarır ve başaracaktır.

Bu konu için en büyük örnek bir insanın başına gelebilecek en kötü hastalıklarından biri olan beyin felciyle mücadele etmesine rağmen Türkiye 25'incisi olmayı başarmış Turgay hocam olur:
Üstelik, yaşadığı o kadar zorluğa rağmen öğretmenine inat edip hiç Türkçe sorusu çözmeden Türkiye 25'incisi... Ellerinden öpülesi bir insan.

Eğer başaramıyorsan gerçekten istememişsindir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…