İnsan dediğmiz varlık irade sahibi olduğu için kapasitesi sonsuzdur ve limiti yoktur. İstediği her şeyi başarmıştır, başarır, başaracaktır.
Bu konu için en büyük örnek bir insanın başına gelebilecek en kötü hastalıklarından biri olan beyin felciyle mücadele etmesine rağmen Türkiye 25'incisi olmayı başarmış Turgay hocam olur:
Ellerinden öpülesi bir insan.
Bu adamın matematiği zaten her türlü benden daha iyi. Engelli olması durumu değiştirmiyor. Fiziksel engel ile alakası yok bu durumun. Adamın sayısal zekası iyidir yapmıştır. Tabii ki büyük başarı. Ona lafım yok fakat bu insanın sınırsız limiti olduğu anlamını çıkarmıyor. Limiti belirleyen etkenler hem genetiksel hem de çevresel olarak oldukça fazla. Geçirdiği felç zekasından ziyade sinir sistemini etkilemiş.
Bu adamın matematiği zaten her türlü benden daha iyi. Engelli olması durumu değiştirmiyor. Fiziksel engel ile alakası yok bu durumun. Adamın sayısal zekası iyidir yapmıştır. Tabii ki büyük başarı. Ona lafım yok fakat bu insanın sınırsız limiti olduğu anlamını çıkarmıyor. Limiti belirleyen etkenler hem genetiksel hem de çevresel olarak oldukça fazla. Geçirdiği felç zekasından ziyade sinir sistemini etkilemiş.
Ben de beyin felcinden muzdaribim. Hiçbir beyin felci vakasında düşünce yetisi etkilenmeden kurtulamaz, kendimizi kandırmayalım.
Bir defa tamamen fiziksel olsa bile en basitinden mimikler bozuluyor yani o esnada zihinsel bir hasar oluşmadıysa bile mimiklerin doğru çalışmadığı için duygularını aktarmak zorlaşıyor ve bu da senin zihinsel kimyanı bozuyor.
Kısacası kendini avutma. Gerçekten istendiği zaman her şey mümkün.
Ben de beyin felcinden muzdaribim. Hiçbir beyin felci vakasında düşünce yetisi etkilenmeden kurtulamaz, kendimizi kandırmayalım.
Bir defa tamamen fiziksel olsa bile en basitinden mimikler bozuluyor yani o esnada zihinsel bir hasar oluşmadıysa bile mimiklerin doğru çalışmadığı için duygularını aktarmak zorlaşıyor ve bu da senin düşünce kimyanı bozuyor.
Geçmiş yıllarda matematikten zerre anlamayan birisi olarak şunları demek istiyorum yazdığınız şey ile kendinizi rahatlatıyorsunuz sadece bir yerde hata yapıyor olmalısınız, mutlaka çalıştıkça bir şeyler oluyor ben matematik sınavlarından 10-20 alan birisiydim çalışa çalışa anlamaya başladım ve şu anda ortalama olarak yapabilen birisiyim. Çalıştıkça kapasitenizi arttırırsınız ve gelişirsiniz. Sadece bir yerde bir hata yapıyor olmalısınız veya bir yerde takılı kaldınız. Pes etmeyin devam edin!