Mavi ekrandan sonra ekran kartı görünmüyor

Breizchh

Çalışkan
İşlemci: Ryzen 5 5600H.
Ekran kartı: RTX 3060 Mobile.
İşletim sistemi: Windows 11.

Gece oyun oynarken oyun bitiminde ani bir mavi ekran oldu. O an fark etmedim ancak sabah bilgisayarı açtığımda ekran kartımın gözükmediğini fark ettim. Aşağıya minidump dosyasını bıraktım. Tam olarak ne olduğunu bilmediğimden sizlere danışmak daha iyi olur diye düşünüyorum.

Dosya Ekleri

Ekran kartı yerinden oynamış olabilir.
Güç kablosu düzgün takılmamış olabilir.
Ekran kartı hasar almış olabilir.
Çünkü minidumpda BIOS'un ekrana kartı ile ilgili hata verdiği görülüyor.
Ekran kartını sök çıkar yap güç kabloları yerine oturmuşmu bak.
DDU ile ekran kartı driverını sil ve tekrar kur.

Mini dumpda
PLEASE POWER DOWN AND CONNECT THE PCIe POWER CABLE(S) FOR THIS GRAPHICS CARD
Bu yazı dikkat çekiyor güç kablosu ile ilgili bir sorun olabilir.

Paylaştığınız raporda nvidia sürücüsü hatası görünmekte. DDU ile mevcut sürücüyü temizleyin ve daha önce sorun yaşamadığınız sürüme sahip sürücü yüklemesi yapıp deneyin. Tavsiyem 536.66 sürümünü yüklemeniz olaraktır.

Laptop kullandığım için güç kablosu gibi kablolarla bir işim olduğunu düşünmüyorum. Ekran kartı sorunsuz çalışırken bir anda neden bunu yaptı anlamış değilim. BIOS ile alakalı bir problem olma şansı var mıdır sizce.

Hocam cihazın donanım özelliklerine bakınca laptop olduğunu görebilirsiniz. Vermiş olduğunuz tavsiyeleri arkadaş laptopta deneyemez malesef.

Hocam cihazın donanım özelliklerine bakınca laptop olduğunu görebilirsiniz. Vermiş olduğunuz tavsiyeleri arkadaş laptopta deneyemez maalesef.

Dikkat etmemiştim.

Güç dengesizliği, lehim çatlağı oluşmuş olabilir.
DDU ile şansınızı deneyin driver sorunu gibi gözüküyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…