X - Twitter Mavi tikli hesaplar saçmalığı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan DarthGorsoy
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 20
  • Görüntüleme Görüntüleme 421
  • Etiketler Etiketler
    mavi

DarthGorsoy

Bilgin
Makaleler
48
Yer
TR
Arkadaşlar, normalde X'i tamamen silmiştim. Recep Baltaş monitor konusunu paylaşınca takip edebilmek için tekrar hesap açıp indirdim. Önceden de X'in cidden bana hiçbir yararı olduğunu düşünmüyordum çünkü halkımız bu uygulamayı kullanırken bütün politikanın, dünya olaylarının falan buradan döndüğünü saniyor. Kimse baksam kendi ideolojisi basi aldi gidiyor falan sanıyordu, haberleri de haber sitelerinden takip etmeye başladım. Bunların da disinda en sinir bozucu olay, Elon Musk'su para kazanma mevzusunu içerik üreticileri vs. disinds herkese acinca ortaya "mavi tikli hesaplar" çıktı. Bazı hesaplar var ki binlerce takipçileri var ve her paylaşımın altında yorumlarını görmekten bıktım. Bir yorumda bir şey savunuyor 10 bin beğeni, diğerinde tam zittini savunuyor 15 bin beğeni. Görüntüleme falan derken para kazanma çabasındalar anlıyorum.

Bakın bir örnek paylaşacağım, resmen insanların siniriyle oynuyorlar. Bir sokak köpeği savunuyor, bir karşı oluyor. Ölmüş çocuklar üzerinden etkileşim kasıyor. Ben X kullanıcılarını da burada elestiriyorum. Cidden yorumunu beğendiğiniz insanlara bir açıp 10 saniye bakın, ne oldukları belli oluyor.

Omurgasız işte gündeme göre hareket ediyor. Böyle tipler dolu zaten.

Twitter'ı aktif kullanmayı bırakıp sadece fandomları takip etmek için kullanıyorum bu durumu fark ettiğimden beri. Öyle kötü öyle kötü bir hale geldi ki.

Haber içeriğine göre yorum yaparak etkileşimlerini arttırıyorlar. Sanırsam bundan para da kazanıyorlardı.

Maruz kalmamanın yolu Twitter ana sayfasında "sana özel" kısmı yerine "takip" kısmında takılıp gündeme hiç bulaşmamak. Daha iyi yolu Twitter kullanmamak ancak bu da iyi bir yol olur.

Hocam 2023 döneminde her muhalifi takip ettiğim için 2000 takip edilen var bende Hiç kullanmamak daha iyi çözüm oldu bana.

Kullanmıyorum direkt hocam valla öyle rahatladım ki. X resmen Türkiye'nin solcu sağcı kavgalarinin devam ettiği bir paralel evren gibi imkanları olsa ekrandan silah çıkaracaklar.

Hocam 2023 döneminde her muhalifi takip ettiğim için 2000 takip edilen var bende Hiç kullanmamak daha iyi çözüm oldu bana.
Toptan takipten çıkarma gibi bir seçenek varsa kullanılabilir. Belki vardır.

Ya da sıfırdan hesap da açabilirsiniz özellikle takip etmek istediğiniz hesap varsa.

Aylık dolar bazında parayı görünce kendine sövdürüyorlar. Parayla her şeyi yaptırırsın bunlara.

Omurgasız falan denmiş de, ben burada öyle bir durum olduğunu düşünmüyorum. Bence bu hesaplar bot, yapay zeka tarafından yönetiliyor. X'de son zamanlarda böyle şeyler türedi. Beni de sürekli seksi kadın profil fotoğraflı hesaplar takip ediyor, attığım yoruma anında kalp atıyor.

X siyasetine inanmayın. Hesapların cogu kontrol ediliyor, fonlaniyor. Insanlarin etkileşimini çekmeye dayalı bir sistem kurmuşlar. Özellikle muhalif görünenler için konuşuyorum çoğunun arkasında ne tipler var Allah bilir.

Haber siteleri baştan yalan zaten. İddialar kesin gibi paylaşılıyor, söylentiler kesin gibi paylaşılıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…