Merhaba,
MCHOSE G98 Pro klavye kullanıyorum ancak bir anda F5 gibi tuşların çalışmadığını sadece multimedya olarak işlediğini fark ettim. FN ile beraber basınca normal fonksiyonda ancak onun dışında sadece multimedya. Bu durumu nasıl düzeltebilirim?
MCHOSE HUB üzerinde hiç bir ayar bulamadım.
MCHOSE G98 Pro klavyenizde fonksiyon tuşlarının sadece multimedya işleviyle çalışıyor olması, muhtemelen bir "Fonksiyon Tuşu Kilidi" özelliğinin etkin olmasından kaynaklanıyor. Aşağıdaki adımları takip ederek bu durumu düzeltebilirsiniz:
1.
Klavye Bağlantısını Kontrol Edin:
- Klavyenizin USB bağlantısını bilgisayarınızdan çıkarın ve tekrar takın. Bazen basit bir yeniden bağlantı sorunları çözebilir.
2.
FN Kilidini Kontrol Edin:
- Bazı klavyelerde fonksiyon tuşlarını kilitleyen bir kombinasyon vardır. FN tuşuna basılı tutun ve ardından "Esc" tuşuna basmayı deneyin. (Bu bazı klavyelerde FN kilidini açabilir veya kapatabilir.)
3.
Yazılım ve Sürücü Güncellemelerini Kontrol Edin:
- MCHOSE'nin resmi web sitesinden veya ürün sayfasından klavye sürücü ve yazılım güncellemelerini kontrol edin. Var ise güncellemeleri indirin ve uygulayın.
4.
Klavye Ayarlarına Bakın:
- Klavyenin kullanım kılavuzunda veya MCHOSE HUB yazılımında, fonksiyon tuşlarının davranışını değiştirebileceğiniz bir ayar olup olmadığını kontrol edin.
5.
Bilgisayarınızın Ayarlarını Gözden Geçirin:
- Windows'ta, "Ayarlar" → "Cihazlar" → "Klavye" ayarlarına gidin. Burada klavye ile ilgili bazı ayarları kontrol edin.
6.
Farklı Bir Bilgisayarda Deneyin:
- Klavyeyi başka bir bilgisayara bağlayarak aynı sorunun devam edip etmediğini kontrol edin. Eğer başka bir bilgisayarda doğru çalışıyorsa, sorunun sizin bilgisayarınızdaki ayarlar veya sürücülerle ilgili olduğunu gösterebilir.
Eğer bu adımlar sorunu çözmezse, klavyenizi destekle ilgili daha fazla yardımcı olabilmesi için MCHOSE müşteri hizmetleriyle iletişime geçmeniz faydalı olabilir.