Merhabalar, çok uzun süredir bu 3 klavye arasında gidip geliyorum. JET75 ve W75 manyetik, GX87 Lite ise mekanik ama alüminyum bir kasaya sahip. Karar vermekte oldukça güçlük çekiyorum, şu anda Corsair K68 kullanıyorum. Hangisini tercih etmeliyim? Net farkları nelerdir?
Bu üç klavye arasında seçim yapmak için aşağıdaki faktörleri göz önünde bulundurmalısınız:
1.
Kullanım Amacı:
- Eğer oyun oynamak için bir klavye arıyorsanız, mekanik klavyeler genellikle daha iyi tepki süresi ve dayanıklılık sunar.
- Klavyeyi yazı yazmak için kullanacaksanız, manyetik klavyeler daha sessiz ve konforlu bir deneyim sunabilir.
2.
Klavye Türü:
-
Mchose JET76 ve
Wraith W75: Manyetik sistem kullanıyor. Bu, klavyenin daha sessiz çalışmasına ve daha az mekanik aşınmaya neden olmasına yardımcı olabilir.
-
Mchose GX87 Lite: Mekanik klavye olup, her bir tuş için ayrı anahtarlar bulunur. Bu da daha yüksek bir tepki süresi ve kişiselleştirme sunar.
3.
Yapı ve Tasarım:
-
GX87 Lite alüminyum kasa ile daha sağlamlık hissi sunar. Uzun süreli kullanımda dayanıklılığını koruyabilir.
- Diğer ikisi, manyetik yapıları sayesinde hafifliği ve taşınabilirliği ön plana çıkarabilir.
4.
Bütçe:
- Fiyatları arasında farklılıklar olabilir. Bu nedenle hangi klavyenin bütçenize uygun olduğunu belirlemelisiniz.
5.
Diğer Özellikler:
- Klavyenin RGB aydınlatma, makro tuşları ve yazılım desteği gibi özelliklerini kontrol edin. Bu, oyun deneyiminizi veya yazım konforunuzu artırabilir.
Sonuç:
- Eğer oyun odaklıysanız ve mekanik hissiyatı önemsiyorsanız Mchose GX87 Lite'ı tercih edebilirsiniz.
- Daha sessiz bir deneyim ve hafiflik arıyorsanız JET76 veya Wraith W75'i düşünebilirsiniz; ikisi arasında tercih yaparken tasarım ve ek özelliklerini karşılaştırmalısınız.
Kararınızı verirken yukarıdaki faktörleri değerlendirin.