MEBi TYT ve AYT Biyoloji konu özetleri nasıldır?

Saf bilgi gerektiren bir alan olduğu için tek bir hocanın video ders kitabına ya da tek bir yayına bağlı kalmayı düşünmüyorum. Onun yerine konu özetlerinden çalışsam nasıl olur?

Daha önce bu konu özetlerini kullanan veya inceleyen oldu mu? Kaliteleri nasıl? Hem TYT hem de AYT'de bu yöntemi kullanmayı düşünüyorum. Konuları öğrendikten sonra tekrarlarımı da bu konu özetleri üzerinden yapmayı planlıyorum.

TYT nasıl bilmiyorum. Fakat AYT çok iyi.

AYT'si @Syntax hocamın dediği gibi çok iyi. TYT'si kötü değil. İşinizi fazlasıyla görür. Ekstradan kaynak almanıza gerek yok konu anlatımı için.
Ben biraz bakındım aslında. Neredeyse her başlığı gayet düzgün anlatmışlar. Bir de aralara kritik bilgiler eklemişler. Mesela "Her tek hücreli canlı prokaryot değildir; ökaryot canlılar da tek hücreli olabilir." bilgisini ben ilk defa burada gördüm. Böyle ince ayrıntılar hoşuma gitti.

Bence bu tarz bilgiler sınavda çıkarsa çoğu kişi patlar. O yüzden sadece konu anlatımı değil, bu kritik notlar da oldukça faydalı duruyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…