RockyHighway79

Üstün
Trendyol'dan MediaMarkt satıcısından kulaklık siparişi vermiştim 5 gün önce. Bugün kargo elime ulaştı ama kutudan kulaklık değil, tablet çıktı. Yanlış ürün göndermişler veya ürünler karışmış. Bu arada kutunun üzerinde isim soy isim olarak kendi ismim soy ismim yazıyor. Yani bariz bir karışıklık yok, benim kulaklıkta muhtemelen başkasının elinde ve muhtemelen o kişinin kutusunda da kendisinin ismi soy ismi yazıyor. Şimdi, bana gelen tabletin fiyatı aldığım kulaklıktan 2.000 lira daha fazla.
Daha önce böyle bir durumla karşılaştınız mı? MediaMarkt müşteri hizmetleri bu tarz yanlış gönderimlerde nasıl bir çözüm sunuyor? Direkt iade mi alıyorlar, yoksa yeniden doğru ürünü mü gönderiyorlar? Ben şimdi iadeyle veya yeniden ürün gönderimiyle uğraşsam kaç gün sürer ne kadar zamanımı alır? Sizce ne yapmalıyım, nasıl bir yol izlemeliyim?
Açıkçası ilk defa başıma geldiği için ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Müşteri hizmetleriyle görüş, şubeden doğru ürünü değiştirme ihtimalini de sor. Eğer böyle bir şey varsa ve bir mediamarkt şubesine gidebiliyorsan direkt gidip değiştir daha iyi, eğer böyle bir uygulama yapılırsa. Sanırım haftaya gelir. Yarın versen Perşembe, Cuma orada olur. Yani haftaya elinde olur kulaklığın. En erken de bu hafta Cumartesi düşünüyorum.

14 günlük cayma hakkın var. Zaten kutuyu açmadıysan her türlü iade edebilirsin. Ayrıca ortada yanlış ürünün teslimatı söz konusu olduğu için mağduriyetini hemen çözeceklerini düşünüyorum. Sonuçta senin aldığın kulaklıkta şu an başkasında olabilir. Mağazadan değişim yapacaklarını çok sanmıyorum ama şansını dene istersen. Olmasa bile müşteri destek hattıylada görüşüp trendyol üzerinden iadeni kolayca yapabilceğini düşünüyorum

Hocam "Yeni ürünü/parçayı tedarik edemediğimizi üzülerek belirtmek isteriz. Dilerseniz iade işlemlerinizi Trendyol Asistan'dan başlatabilirsiniz." Böyle bir yanıt verdiler. 5 gün bekledim, yanlış ürün geldi, bir de üstüne yeni ürünü tedarik edemedik diye yalan söylüyorlar. Ne yapmalıyım sizce? @shruux @LA Knight. Tableti kutusundan çıkarıp kullanmaya başlasam, yasal bir sorun teşkil eder mi? Herhalde tablet başka birine gidecek olsa belirtirlerdi bunu.

Hocam "Yeni ürünü/parçayı tedarik edemediğimizi üzülerek belirtmek isteriz. Dilerseniz iade işlemlerinizi Trendyol Asistan'dan başlatabilirsiniz." Böyle bir yanıt verdiler. 5 gün bekledim, yanlış ürün geldi, bir de üstüne yeni ürünü tedarik edemedik diye yalan söylüyorlar. Ne yapmalıyım sizce? @shruux @LA Knight. Tableti kutusundan çıkarıp kullanmaya başlasam, yasal bir sorun teşkil eder mi? Herhalde tablet başka birine gidecek olsa belirtirlerdi bunu.
Sen belirtmeseydin onlar farkına bile varamazdı sana yanlış ürün gönderdiklerini. Tablet iyi mi? Ona göre kullan. Dandik tabletse paran heba olmasın.

Daha önce böyle bir durumla karşılaşmadığım için tam olarak bilgim yok. Ancak yasal olarak 14 günlük cayma hakkın var. 14 gün geçtikten sonra istesende iade edemezsin. Bu noktada tableti kabul edip etmemek sana kalmış eğer ihtiyacın varsa işini görecekse kullanabilirsin diye düşünüyorum kendilerinden kaynaklı bir sorun var burada. Bu arada aldığın kulaklığın modeli nedir ?