Çözüldü MEMORY_MANAGEMENT (0x1A) hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Deniz Aydın

Üyecik
  • Anakart: Gigabyte B850 Eagle ice
  • İşlemci: Ryzen 7 7800X3D
  • Ekran Kartı: RTX 5070
  • İşletim Sistemi: Windows 11

Merhaba,
Geçen günlerde DRIVER_POWER_STATE_FAILURE(0x9F) hatası alıyordum BIOS güncellemesi ve chipset driverini tekrar yükleyince problem çözülmüştü fakat şimdi de MEMORY_MANAGEMENT (0x1A) hatası almaya başladım BIOS'tan EXPO'yu kapasam bile çözülmedi. RAM'lerin ikisini de teker teker denediğimde bilgisayar kapanıp açma işlemlerini ve yüklemeleri daha hızlı yapmaya başladı. Tek RAM iken EXPO açınca sorun olmuyor fakat Dual channel takınca yavaşlıyor arada BIOS donuyor, ekran gelmiyor ve anakarttaki RAM ışığı yanıyor. Memtest86 yaptım herhangi bir sorun bulamadı (2 RAM'de takılı ve EXPO açıkken) fakat bilgisayar hâlâ çökmeye ve yavaşlığını korumaya devam ediyor.

RAM'leri anakartın A2 ve B2 slotuna takmıştım.
RAM'ler: XPG Lancer Blade DDR5 6000MHz CL34
https://www.mediafire.com/folder/3a6vlrha64zvp/minidmp

Bunlar da minidump ve Memtest dosyaları.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Hemen dosyaları analiz edelim 021326-16093-01 dosyası için;

Böyle bir sorun görünüyor, araştırdım ve genelde bir sürücünün güç yönetimi komutunu (ırp) çok uzun süre beklettiğinde oluyormuş çözüm için şunları deneyebilirsin.
1- Windows hızlı başlatma özelliğini kapat.
  • Denetim Masası > donanım ve ses > güç seçenekleri > güç düğmelerinin yapacaklarını seçin.
  • "Şu anda kullanılmayan ayarları değiştir"e tıkla.
  • hızlı başlatmayı aç (önerilen) seçeneğindeki tiki kaldır ve kaydet.
2-kablosuz adaptör ve USB güç ayarları.
  • Aygıt Yöneticisi'ni aç.
  • Ağ bağdaştırıcıları (Wi-Fi) ve USB hub'larına sağ tıkla > özellikler > güç yönetimi.
  • "güç tasarrufu yapmak için, bilgisayar bu aygıtı kapatsın" seçeneğindeki tiki kaldır.
Sonraki 021326-11609-01 dosyasına bakalım;

Buradaki hata RAM gibi görünüyor ama sen zaten Memtest86 yapmışsın belki bir ısınmadan kaynaklanmış olabilir.
Bir de şunu önerebilirim RAM'lerin dışarıdan aynı görünse bile bazen DRAM üreticisi farklı olabiliyor CPU-Z içerisinden bu alanı iki RAM için de kontrol et her şey aynı mı diye.

Son 021326-10859-01 isimli dosyaya baktığımda;

Aslında ilk hatanın bir benzeri yani güç yönetiminde yine bir sorun var senin genel olark güç yönetiminde sorun var gibi duruyor. Belki Windows altından güç planında "nihai performans" modunu açmak işine yarayabilir.

Hemen dosyaları analiz edelim 021326-16093-01 dosyası için;

Böyle bir sorun görünüyor, araştırdım ve genelde bir sürücünün güç yönetimi komutunu (ırp) çok uzun süre beklettiğinde oluyormuş çözüm için şunları deneyebilirsin.
1- Windows hızlı başlatma özelliğini kapat.
  • Denetim Masası > donanım ve ses > güç seçenekleri > güç düğmelerinin yapacaklarını seçin.
  • "Şu anda kullanılmayan ayarları değiştir"e tıkla.
  • hızlı başlatmayı aç (önerilen) seçeneğindeki tiki kaldır ve kaydet.
2-kablosuz adaptör ve USB güç ayarları.
  • Aygıt Yöneticisi'ni aç.
  • Ağ bağdaştırıcıları (Wi-Fi) ve USB hub'larına sağ tıkla > özellikler > güç yönetimi.
  • "güç tasarrufu yapmak için, bilgisayar bu aygıtı kapatsın" seçeneğindeki tiki kaldır.
Sonraki 021326-11609-01 dosyasına bakalım;

Buradaki hata RAM gibi görünüyor ama sen zaten Memtest86 yapmışsın belki bir ısınmadan kaynaklanmış olabilir.
Bir de şunu önerebilirim RAM'lerin dışarıdan aynı görünse bile bazen DRAM üreticisi farklı olabiliyor CPU-Z içerisinden bu alanı iki RAM için de kontrol et her şey aynı mı diye.

Son 021326-10859-01 isimli dosyaya baktığımda;

Aslında ilk hatanın bir benzeri yani güç yönetiminde yine bir sorun var senin genel olark güç yönetiminde sorun var gibi duruyor. Belki Windows altından güç planında "nihai performans" modunu açmak işine yarayabilir.

Son düzenleme:
Çözüm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…