"MEMORY_MANAGEMENT" ve "ATTEMPTED_WRITE_TO_READONLY_MEMORY" mavi ekran hatası

darkbluedaisy

Yeni Üye
Arkadaşlar merhaba sistemimi 3 gün önce topladım bileşenler şu şekilde;

MSI Pro B650s Wi-Fi
AMD Ryzen 7 7800X3D.
Gigabyte RTX 4070 Super.
Lexar Thor 16 GB (2x8GB) u-DIMM DDR5 6000MHz XMP CL38 1.35v Dual PC RAM.
Kioxia Exceria Plus G3 1TB NVMe gen4 M.2 SSD R:5000MB/s W: 3900 MB/s
MSI 750W 80+ Gold PSU.

Sistem bu şekilde ilk Windows'u yükleyişim çok uzun sürdü oradan belliydi bir şeylerin ters gittiği Windows yüklendi sürücüleri yükledim güncellemeleri yaptım uyudum ve ertesi gün mavi ekran ile uyandım bu mavi ekranlardan sonra BIOS güncelledim 40 dakika sorunsuz kullandım oyun bile oynadım sonra tekrar aynı hataları almaya başladım yardımcı olabilirseniz o kadar sevinirim ki.

20241112_204919.jpg

20241112_205003.jpg

Dosya paylaşın.

Arkadaşlar merhaba sistemimi 3 gün önce topladım bileşenler şu şekilde;

MSI Pro B650s Wi-Fi
AMD Ryzen 7 7800X3D.
Gigabyte RTX 4070 Super.
Lexar Thor 16 GB (2x8GB) u-DIMM DDR5 6000MHz XMP CL38 1.35v Dual PC RAM.
Kioxia Exceria Plus G3 1TB NVMe gen4 M.2 SSD R:5000MB/s W: 3900 MB/s
MSI 750W 80+ Gold PSU.

Sistem bu şekilde ilk Windows'u yükleyişim çok uzun sürdü oradan belliydi bir şeylerin ters gittiği Windows yüklendi sürücüleri yükledim güncellemeleri yaptım uyudum ve ertesi gün mavi ekran ile uyandım bu mavi ekranlardan sonra BIOS güncelledim 40 dakika sorunsuz kullandım oyun bile oynadım sonra tekrar aynı hataları almaya başladım yardımcı olabilirseniz o kadar sevinirim ki.

Eki Görüntüle 98037

Eki Görüntüle 98038

Şimdi XMP açık mı? Ve RAM sorunu gibi duruyor, Memtest86 ile bellek testi yapın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dosya paylaşın.

Hocam bilgisayar açılır açılmaz mavi ekran veriyor o dosyaya ulaşamıyorum ki

Şimdi XMP açık mı? Ve RAM sorunu gibi duruyor, Memtest86 ile bellek testi yapın.

Memtest 10 15 saat sürüyormuş dediler gözüm kesmedi yapmayı o sebeple ben yokken annem gelecek diyecek bu bilgisayar neden açıktır kapatacak

Hocam bilgisayar açılır açılmaz mavi ekran veriyor o dosyaya ulaşamıyorum ki

Memtest 10 15 saat sürüyormuş dediler gözüm kesmedi yapmayı o sebeple ben yokken annem gelecek diyecek bu bilgisayar neden açıktır kapatacak

Kim dediyse sallamış 16 GB bellekte maksimum 3-4 saat sürüyor benim 2 saat sürmüştü. Sistemin milattan kalma değilse 15 saat sürmesinin imkanı yok.

Hocam bilgisayar açılır açılmaz mavi ekran veriyor o dosyaya ulaşamıyorum ki.

Memtest 10 15 saat sürüyormuş dediler gözüm kesmedi yapmayı o sebeple ben yokken annem gelecek diyecek bu bilgisayar neden açıktır kapatacak.

16 GB sistemde o kadar sürmez + annenize bu durumu anlatın bir de bilgisayarı güvenli moddan açmayı deneyin.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt