Eskişehir'de doğup büyümüş biri olarak, öğrencilerin yoğun olduğu bölgelerde gerçekten çok öğrenci var; ama öğrenci olmayan yerlerde hiç öğrenci yok. Espark ve Doktorlar Caddesi gibi popüler yerler üniversite döneminde oldukça kalabalık olurken, yaz tatilinde şehrin nüfusu adeta 100 bin kişi azalmış gibi huzurlu hale geliyor. Bizim ev Espark’a 10 dakika yürüme mesafesinde. Evden çıktığımda çevremdeki herkes 65+ yaşındayken, 5 dakika yürüdüğümde etraf 13+ yaş grubu ile doluyor ve 40 yaş üstü insan görmek pek mümkün olmuyor.
Ulaşım fena değil; ancak her yere tramvay yolu yapıldığı için yollar daraldı, özellikle otogara giden yol çok dar, bu yüzden trafik sıkışıyor. Tramvaylar genel olarak konforlu ve benim hoşuma gidiyor. Otobüsler de güzel ama sanırım biraz şanssızım; çünkü yazın çoğu otobüsün kliması bozuk ve su damlatıyor. Dışarı çıkıp eğlenmeyi, bar veya nargile kafeye gitmeyi seven biri olmadığım için Eskişehir benim için tamamen sıradan, öğrenci nüfusu çok bir şehir. Bu arada, internette 3 milyon öğrenci nüfusu yazsa bile, bunun en az 2-2.5 milyonu açık öğretim öğrencisi.
Asıl soruya gelecek olursak ben memur olsam muhtemelen Yalova, Muğla, Mersin gibi şehirlerde yaşamayı tercih ederdim.
Asıl soruya gelecek olursak ben memur olsam muhtemelen Yalova, Muğla, Mersin gibi şehirlerde yaşamayı tercih ederdim.