Thanos
Üstün
BPT Haber kaynağı nereden almış önemli olan o, zibilyon tane haber sayfası böyle post atıyor.
BPT Haber kaynağı nereden almış önemli olan o, zibilyon tane haber sayfası böyle post atıyor.
Bpt haber kaynağı nereden almış önemli olan O, zibilyon tane haber sayfası böyle post atıyor.
En düşük memur maaşı dediği düz memur maaşı mı oluyor? Bir de haber doğru mu, her yerde bir haber görüyorum kimisi 70 oldu kimisi 80 oldu diyor.![]()
En düşük dediği muhabbet kademe derece muhabbetine göre değişir. Gih bölümünde 9/1 memur en düşük maaşı alan memurdur. Th bölümünde 12/1 derece teknisyen memur bile 9/1 gih memurdan yüksek alır. Biraz oranlarda sıkıntı var. Ama evet 5 milyon memur nüfusunun yüzde 60'ı en düşük maaştan alıyor. 4/1 kademe falan olacaksın ki işte o zaman aldığın maaş yükseliyor.
Şimdi şube müdürüyle normal GİH memuru kıyaslayamazsın. Mühendis 90 alıyor rahat. Şube müdürü 75 80 arası alıyor. Bu söylediklerim 2025 için geçerli zam öncesi. Sosyal medyada verilen tutarların çoğu yanlış. Ya yüksek gösteriyorlar ya da çok düşük. Bunun parti ile alakası da yok. Hazine boş. Musluk akıyor ve tıpa kapalı değil. Kim gelirse gelsin bu durum zor düzelir. En azından benim neslimdeki memurlar için geçti artık. 80'lerde memur olacaktın da ev alacaktın işte. Ayrıca isyan edilse ne fayda. Adam soğan yerim reisi bırakmam diyor. Sen bu zihniyetle nasıl baş edeceksin ki? Bir iki kişi değil yüz binlerce kişinin isyanı lazım...En yüksek emekli maaşları ne kadar?
Mesela 40, 50, 60, 70, 80, 90, hatta 100 bin TL alanlar var mı?
Ama millet susuyor, ses çıkarmıyor, tepki vermiyor.
Ben tek bir kişiden bahsetmiyorum; herkes olarak, toplu şekilde söylüyorum.
Bu durum şuna benziyor: Biri sana vuruyor, sen ses çıkarmıyorsun; e hâl böyle olunca bu devam ediyor.
Bu arada halk gerçekten toplu şekilde birleşse, yapar aslında.
O zaman da öyle %52 çıkmaz.
%48 ile ne olur, onu da bilemem.
Şimdi şube müdürüyle normal gih memuru kıyaslayamazsın.