Menemeni soğanlı mı yoksa soğansız mı tercih edersiniz?

Menemen soğanlı mı olmalı yoksa soğansız mı?

• Soğanlı

Oy: 17 56,7%
  • Soğansız

Oy: 13 43,3%

• Oy verenlerin toplamı
    30
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Menemendeki tek kriterim yumurtanın karıştırılmaması. Malum, karıştırınca hindistan el lezzeti görüntüsüne evriliyor. Onun dışında soğanlı veya soğansız hiç fark etmez. Her türlü yenir.

Sogansiz. Soganli yiyenleri anlamiyorum. Bir kere denedim ve damagima hic uymadi. Fakat sogansiz orijinal menemen yiyince tum lezzetini veriyor.
Bence de. Soğanlı olunca soğandan başka tat alamıyorum ben.

Yeşil soğan güzel ama salatada falan iyi gidiyor. Tuzlayıp yiyince de güzel oluyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Soğanlı, soğansız fark etmez. Yerim her türlü. Soğan ve sarımsağı çok severim, bu besinler yıllar boyunca bağışıklık sistemini desteklesin diye tüketilmiş. Bu iki besinin kültürümüzde de büyük bir yeri var, damak zevkime uyuyor soğan yani. Sarımsak da aynı şekilde, antrikot pişirirken bile sarımsak koyarım, mantı için yoğurt hazırlarken de aynı şekilde.

Bence de. Soğanlı olunca soğandan başka tat alamıyorum ben.
Soğan daha çok konulduğu yemekte daha baskın bir şey olunca güzel tüketiliyor. Mesela bol baharatlı, çıtır ekmekli bir ekmek arası köftede soğan çok güzel gidiyor. Domates, yeşillik ve baharatlı köftenin yanında özellikle de kekik tadı varsa soğan mükemmel oluyor. Bazı besinlerin tadını da çok bastırıyor o yüzden dediğin gibi soğan tadı baskın olduğunda yediğin şeyi anlamıyorsun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Soğanın yakışmadığı yer yok ya. Piyaz halini çok severim. Ama sevmeyene saygım var.

Menemen soğansız yenir. Türklerin her şeye soğan katma merakını anlamıyorum. Dozunu kaçırıp reçelini bile yapan var.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…