Bütçe
Maksimum 1.2 milyon TL

SadeceEfe

Üstün
Yer
Balıkesir
Merhaba, 2 ay önce Golf alınabilir mi diye konu açmıştım fakat karar değişikliğim sonucu Mercedes-Benz 180 AMG almayı düşünüyorum fakat şöyle bir şey yapacağım: 4 yıl boyunca Kıbrıs'ta okuyacağım, bu yüzden aracı Kıbrıs'tan almak daha mantıklı; hem daha ucuz hem sağ direksiyonlu yollara erken alışırım. Sizce alınır mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Mercedes gibi bir markanın giriş segmentine Kıbrıs'ta binmek hayatının hatası olur. Bu arabalar adaya hep diğer ülkelerden ikinci el olarak bir de kilometresi düşerek geliyor. Nasıl geldiğini ben birinci elden biliyorum içinde bulunduğum adamlardan ötürü. Sen bir öğrenci halinle o arabanın çıkaracağı masrafın altından mümkün değil kalkamazsın. Hiç o toplara girmeden Mazda2 - Suzuki Swift tarafına meyillen. Her açıdan C180'den daha iyi olur. Zaten adada en zengini de en fakiri de 3-5bin STG'lik arabaya biniyor çok kasmıyorlar orası Türkiye gibi bir yer değil sen de göze batmazsın.

Mercedes gibi bir markanın giriş segmentine Kıbrıs'ta binmek hayatının hatası olur. Bu arabalar adaya hep diğer ülkelerden ikinci el olarak bir de kilometresi düşerek geliyor. Nasıl geldiğini ben birinci elden biliyorum içinde bulunduğum adamlardan ötürü. Sen bir öğrenci halinle o arabanın çıkaracağı masrafın altından mümkün değil kalkamazsın. Hiç o toplara girmeden Mazda2 - Suzuki Swift tarafına meyillen. Her açıdan C180'den daha iyi olur. Zaten adada en zengini de en fakiri de 3-5bin Stg'lik arabaya biniyor çok kasmıyorlar orası Türkiye gibi bir yer değil sen de göze batmazsın.

Peki hocam arabalar genelde de Türkiye'den ucuz mu yoksa yazdığınız nedenden mi ucuz?

Peki hocam arabalar genelde de Türkiye'den ucuz mu yoksa yazdığınız nedenden mi ucuz?

Genelde ucuz, çok aşırı fark yok ama ucuz. Neden şu; çok sıcak bir memleket. Bizde E350e vardı PHEV 300HP. Canı çıkıyordu. Zannetmiyorum ki bir C180 kolay kolay dayansın. Kıbrıs gibi bir adada o sıcakta çalışacak bir araba için benim marka tercihimde o tarz bir iklimden çıkan markalardan birisi olurdu. Yani Japonya, Almanya değil. O noktada da Mazda'yı çok beğeniyorum hem duruşu çok şekil hem de gidişi hem de Toyota kadar sağlam bir araba.

Bahsettiğim E350E'ye 200 bin TL süspansiyon masrafı edince direkt elden çıkarıp Mazda CX-8 aldık benim biradere. Ben de yaşadığım ülkeye dönüp Audi'yi sattım yerine Mazda 3 aldım para biriktirmeye ondan sonra başladık. Dünya varmış. Bunları anlatıyorum ben düştüm sen düşme diye. Kıbrıs'ta direkt Swift ya da Mazda 2. Honda bile değil.

Genelde ucuz, çok aşırı fark yok ama ucuz. Neden şu; çok sıcak bir memleket. Bizde E350e vardı phev 300HP. Canı çıkıyordu. Zannetmiyorum ki bir C180 kolay kolay dayansın. Kıbrıs gibi bir adada o sıcakta çalışacak bir araba için benim marka tercihimde o tarz bir iklimden çıkan markalardan birisi olurdu. Yani Japonya, Almanya değil. O noktada da Mazda'yı çok beğeniyorum hem duruşu çok şekil hem de gidişi hem de Toyota kadar sağlam bir araba.

Bahsettiğim E350E'ye 200bin TL süspansiyon masrafı edince direkt elden çıkarıp Mazda CX-8 aldık benimn biradere. Ben de yaşadığım ülkeye dönüp Audi'yi sattım yerine Mazda3 aldım para biriktirmeye ondan sonra başladık. Dünya varmış. Bunları anlatıyorum ben düştüm sen düşme diye. Kıbrıs'ta direkt Swift'ya da Mazda2. Honda bile değil.

Anladım hocam, yani oralarda Audi olsun, BMW olsun binilmez. 0 km içinde mi geçerli bu? Meraktan soruyorum.

Anladım hocam, yani oralarda Audi olsun, BMW olsun binilmez. 0 km içinde mi geçerli bu? Meraktan soruyorum.
Sıfır kilometre bir arabaya da sıkıntılı demek çok abartı olur ona bir şey diyemem ancak sıfır olacaksa Japon'un sıfırı olsun hem değerini korur hem kafan rahat olur diyebilirim.

Hocam 2. el plakasız olunca ne oluyor?
Adaya yeni gelmiş genelde diğer ülkelerden ithal henüz KKTC trafiğine kayıtlı değil. Alırsın ama kayıt ettirirsin demek. Bu da bir ücret demek arabasına göre. Bir abimize GLE400d Coupe getirtmiştik ona da konteynırda plakasız diye satmışlardı oradan hatırlıyorum. Ama aklına ufak tefek bir şey gelmesin araç değerinin yüzde 40'ını bulabiliyor diye hatırlıyorum ama emin değilim gittiğinde sorarsın.

Yine öğrenci için iyi bir şey değil. Daha önce kayıt ettirilmiş bir modele bakmak yeğ olabilir. O aracın ne durumda geldiği de namalum oluyor. Belki de yolda kilometre falan düşürüldü bilemezsin.