MESEM'e gitmek mantıklı mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan arda24142
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 277
  • Etiketler Etiketler
    mesem

arda24142

Becerikli
MESEM'e gittiğimde lise belgesi alabiliyor muyum ve üniversite okuyabiliyor muyum? Maaş olarak asgari ücretin yarısı alıyosun dedi babamda eğer ki mantıklı derseniz gideceğim yerde kamera falan takıyorlar, bir de bilgisayar teknik destek gibi bir şeymiş. İlk bilgisayarımı aldığım yere babam demiş istiyorsan buraya da gidebilirsin diye de sizce ne yapmalıyım?

Son düzenleme:
Çalıştığın ortamda kendini eğitebiliyorsan ve insanların ağız kokusunu çekerim dersen neden olmasın, okul hayatında elinden hiçbir şey gelmiyorsa gitmemek için sebep yok ama uzun çalışma saatleri ve mobbing görme ihtimalini de görmemezlikten gelme bunları bilerek gir.

Sanayi gibi ortamlara sakın girme haberlerde illaki görmüşsündür iş kazası ve ölen bir sürü çocuk var.

6000TL'den başlıyor olması lazım kalfa ve usta olduğun zamanda artıyor ayrıca iş yeri kendi isteğiyle de ayrı bir para da verebilir.

Lise mezun belgesi alabiliyor, üniversite okuyabiliyorsun. Maaş olarak yemek + asgari ücretin 1/3’iydi ben çalışırken. Aldığım maaş kuş kadardı ve köpek gibi çalışıyordum. Eğer derseniz bulduğum iş yeri beni sömürüp köpeğine çevirmeyecek, mantıklı. Ama ben o rezil iş yerimden sonra geri liseye dönmüştüm, pişman da değilim kararımdan.

Değmez. Meslek lisesindeyim, her gün 12 saat at gibi çalışan arkadaşlarım var, hiçbiri memnun değil. Geri dönseler de dersleri yakalayamazlar.

Yani aslında ortalama olarak kötü değilim ama sayısalda kalıyorum sözelde gayet iyiyim teknolojiye ilgim var ortalama olarak OBP hep 74 falan nereye gitmemi tavsiye edersin bozüyük ilçesindeyim ama kendimi eğitebiliyorum aslında gideceğim yerde ağız kokusu derken ne yaptırabilirlerki işi öğretmicekler mi ayak işi mi Full.

Değmez. Meslek lisesindeyim, her gün 12 saat at gibi çalışan arkadaşlarım var, hiçbiri memnun değil. Geri dönseler de dersleri yakalayamazlar.

Herkes böyle diyorsa bir sorun var babamla konuşurum yarın ama 4 yıl boyunca yatırımda yapıp gelen parayla dükkan açmak falan mantıklı olmaz mı?

Hiçbir iş yeri sana zaten iyi şartlar vereceğiz demez illaki ayak işleri yapacaksın.

Hiçbir iş yeri sana zaten iyi şartlar vereceğiz demez illaki ayak işleri yapacaksın.

Bilmiyorum o dükkandaki abi iyi birine benziyordu ama düz okumak daha mantıklı olacak galiba.

@arda24142, en iyisi bu dönemde açığa geçip hem okuyup hem de iyi bir iş yerinde gidip meslek öğrenmek olur ki ben öyle yaptım halimden memnunum.

Yaşın 17 ise ve çalışacak yer bulamazsan Fast food gibi yerlerde asgari maaş ile çalışabilirsin.

Bilmiyorum o dükkandaki abi iyi birine benziyordu ama düz okumak daha mantıklı olacak galiba.
Konuşurken gül gibi davranan patronlar çırağı olduğun zaman iliklerine kadar sömürüyorlar genelde. Sosyal hayatını tamamen silip, çevreni sadece 45+ adamlarla donatıp her gün fırça yiyip uzun saatler çalışmaya hazırsan buyur. Ben çok anlamsız buluyorum MESEM işini, çocuk-ergen yaştayken takılıp eğlenmen gerekiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…