Meslek lisesi uçak bakım mezunu KPSS ile hangi kadrolara atanabilir?

Mirac Kal

Üyecik
Meslek lisesinden uçak bakım gövde motor mezunuyum. Ortaöğretim KPSS ile hangi kurumlara, hangi unvan ile atanabilirim? Tahmini kaç puan almam gerekir? Bölümden hangi sene nereye kaç adet atama yapıldığını nasıl görebilirim? Devlet Hava Meydanları İşletmesi KİT teknisyeni adında bir atama olduğunu duydum, tam olarak nedir?

Geçmiş kpss ortaöğretim tercih kılavuzlarını inceleyebilirsin. Bir Excel dosyası olacak orada senin meslek kodun olacak. Bölümüne göre alım yapan yerleri Excel'de listelemen gerekli. Bu şekilde bakabilirsin. Puan kısmı ise en az 70, daha sonra sözlü mülakata girersin. Bildiğim kadarıyla böyle işliyordu sistem.

Hocam kusura bakmayın tam anlayamadım. Biraz daha detaylandirabilir misiniz? Nitelik kodu 2113'müş.

Sen KPSS ortaöğretim sınavına girdin diyelim. Sınav açıklandı ve zaman tercih yapmaya geldi. Tercih yapabilmek için bir excel indiriyorsun. Excel içerisinde hangi kurum hangi nitelikle memur veya personel alacağını orada söylüyor. Örneğin Milli Savunma Bakanlığı 2113 nitelik kodlu bir âlim için kadro açmış mı? Aranan nitelikler kısmındakiler senin niteliğinde uyuşuyor mu inceleyebilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…