Meslek lisesinde 10. sınıfa geçerken sınıflar değişiyor mu?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Saul Goodman
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 248
  • Etiketler Etiketler
    meslek
"Hocam, öncelikle selam. Kafama takılan soru, bugün din hocamız derste şey demişti: 'Siz 10. sınıfa geçerken sınıflarınız dağıtılacak.' Kafama takılan soru budur. Yardımcı olursanız sevinirim."

Bende 9.sınıfım bende merak ettim şimdi

Evet, başka meslek bölümleri falan seçilecek ve onlar da kendi içlerinde başka sınıflara ayrılacak.

Doğrudur. Yıl sonu not ortalaman 70'in üstündeyse teknik lise, altındaysa meslek lisesi olarak 2 gruba bölünecek. Teknik lisesi okursan tüm derslerin yanında meslek dersleride göreceksin. Fakat meslek lisesi okursan meslek dersleri ağırlıklı olacak temel dersleri az göreceksin. (Ben mesela meslek lisesi okuyordum ve 11.sınıf ve 12.sınıfta hiç sayısal ders görmedim. Sözel ders ve bölüm dersleri vardı.) Ayrıca alan da seçeceksiniz. Örnek olarak Elektronik Elektronik bölümü, Bilgisayar bölümü vs. onlarda kendi içlerinde teknik lise ve meslek lisesi olarak ayrılacak.

Tabii 13 yıl önce böyleydi. Şuan kendi içinde teknik lise, meslek lise olarak ayrılıyor mu bilmiyorum. Arkadaşlar yardımcı olacaktır.

Son düzenleme:
Okula bölüm seçerek geldiyseniz, 10. sınıfta sadece dal seçersiniz; sınıf dağıtılmaz, meslek derslerini işlemek için gruplara bölünürsünüz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…