Meslek lisesine mi geçmeliyim yoksa Anadolu'da devam mı etmeliyim?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan baysigma
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 298
  • Etiketler Etiketler
    meslek

baysigma

Becerikli
Yer
Grove Street
Merhaba bu sene sınıfı zor geçtim Anadolu'da okurken 3 zayıf dersi olan (dersi 50'nin altında) sınıfıda kalıyordu ucu ucuna geçtim sınıfı fakat Anadolu'ya devam mı etsem mesleğemi geçsem bilemiyorum. Ailem bana bıraktı ne yapmak istiyorsan yap diyorlar sizce ne yapmalıyım? Mesleğe geçersem üniversite okuyabilecek miyim? Yardımcı olun çok sıkıştım ne yapacağımı bilmiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anadolu lisesi üniversiteye hazırlar, meslek hazırlamaz. Üniversite okumayı düşünmüyorsanız ve okuyamayacağınızdan şüpheleniyorsanız bence meslek geçin hem mesleğiniz olur hem daha rahat geçer dersler. Üniversite isterseniz yine okuyabilirsiniz kendiniz çalışarak veya dershaneye falan giderek.

Anadolu lisesi üniversiteye hazırlar, meslek hazırlamaz. Üniversite okumayı düşünmüyorsanız ve okuyamayacağınızdan şüpheleniyorsanız bence meslek geçin hem mesleğiniz olur hem daha rahat geçer dersler. Üniversite isterseniz yine okuyabilirsiniz kendiniz çalışarak veya dershaneye falan giderek.

Bilmiyorum meslekte ortam berbat falan diyorlar.

Bilmiyorum meslekte ortam berbat falan diyorlar.
Evet genel olarak daha kötü meslek liseleri ortam bakımından ancak kariyerin bence daha önemlidir. Toplam 4 yıl lise zaten, şu anda kaçıncı sınıfsın bilmiyorum 10. sınıfa geçtiğini varsayıyorum geriye 3 yıl kalmış, 10. sınıfta direk seçtiğin bölümden devam ediyorsun ilerliyorsun mezun olduğunda bir mesleğin oluyor. Muhasebe, web tasarımı, ofis işleri gibi meslekler var illa makine falan oku demiyorum.

Evet genel olarak daha kötü meslek liseleri ortam bakımından ancak kariyerin bence daha önemlidir. Toplam 4 yıl lise zaten, şu anda kaçıncı sınıfsın bilmiyorum 10. sınıfa geçtiğini varsayıyorum geriye 3 yıl kalmış, 10. sınıfta direk seçtiğin bölümden devam ediyorsun ilerliyorsun mezun olduğunda bir mesleğin oluyor. Muhasebe, web tasarımı, ofis işleri gibi meslekler var illa makine falan oku demiyorum.

Evet haklısınız 10.sınıfa geçtim.

Meslek öğren bak keyfine, elinin altında bir uğraş olmadan mezun olacağına meslek eğitimin olsun dâhâ iyi, üniversiteye istersen gidersin sonradan.

Dostum hiç Anadolu lisesinde vakit kaybetme orada dersleri iyi olan öğrenciler bir şeyler kazanır sen orada kalırsan elinde bir lise diploması ile işsiz kalır ve öğrendiğin bir meslek olmaz meslek senin için en iyi tercih olur.

Dostum hiç Anadolu lisesinde vakit kaybetme orada dersleri iyi olan öğrenciler bir şeyler kazanır sen orada kalırsan elinde bir lise diploması ile işsiz kalır ve öğrendiğin bir meslek olmaz meslek senin için en iyi tercih olur.

Peki web tasarımı bilgisayar teknik servisi bölümleri var oralara girsem mezun olduktan sonra iş bulabilir miyim?

Geri
Yukarı Alt