Bende bir sürü metal 1-2 euro birikti. İnternette araştırdığımda metal paraları değerinden çok daha düşüğe bozuyorlar diye mesajlar gördüm. Yakın zamanda metal döviz bozduran var mı? Ne kadara bozuyorlar?
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?Bende bir sürü metal 1-2 euro birikti. İnternette araştırdığımda metal paraları değerinden çok daha düşüğe bozuyorlar diye mesajlar gördüm. Yakın zamanda metal döviz bozduran var mı? Ne kadara bozuyorlar?
Döviz bürosuna gidip, karşılığı neyse ona göre bozduracaksın.
Metal paralara az para veriyorlar.Bende bir sürü metal 1-2 euro birikti. İnternette araştırdığımda metal paraları değerinden çok daha düşüğe bozuyorlar diye mesajlar gördüm. Yakın zamanda metal döviz bozduran var mı? Ne kadara bozuyorlar?
Hocam işte karşılığı yerine yarısı kadar değer biçiyorlarmış diye okudum birkaç yerde. Öyle bir şey kesin olarak her döviz bürosu yapıyorsa turistlere gidip bütünleteyimDöviz bürosuna gidip, karşılığı neyse ona göre bozduracaksın.
Turistlerden bütünletmeye çalışayım.
Hocam işte karşılığı yerine yarısı kadar değer biçiyorlarmış diye okudum birkaç yerde. Öyle bir şey kesin olarak her döviz bürosu yapıyorsa turistlere gidip bütünleteyim.
Turistlerden bütünletmeye çalışayım.
Öyle saçma şey olamaz. Her döviz bürosunda panolar var. Oradan bakıp hesabını yapabilirsin.
Metal paraların gerçekliğini anlamak daha zor olduğu için olası dolandırma durumuna karşı zarara düşmemek için yapıyorlarmış diye okudum. Neyse ben bi kuyumcu tanıdığa sorayım, o bu konuya hakim olabilir.Öyle saçma şey olamaz. Her döviz bürosunda panolar var. Oradan bakıp hesabını yapabilirsin.
-------------------Güncelleme---------------------
Şehir merkezinde yorum puanı yüksek bir döviz bürosuna gittim ve kur 37 civarıyken benden metal Euro'ları 30 liradan bozdu. Başka yerlerin daha ucuza yarı fiyatına aldığını söyledi, en yüksek metal kurunu biz veriyoruz dedi, doğruluğu tartışılır.
Nedenini sordum. Bankalar metal döviz kabul etmiyormuş. Bu paralar toplanıp topluca Avrupa'ya gönderiliyormuş.