Bilgisayar ağlarında yer
alan alan adları (örneğin: metunic.com.tr) ile bilgisayarların kullanmakta olduğu IP adresleri (örneğin. 11.11.11.11) arasında gerçekleşen dönüşümlerden sorumlu sistemdir. Bir hosting satın alırsanız dosyaları görmesi için o Hosting'in IP adresine yönlendirme yapmanız gerekmektedir.
Örnek vermek vermek gerekirse; odeaweb üzerinden bir hosting satın aldım ve tüm dosyaları Hosting'e yükledim. Alan adına giren kişilerin bu dosyalara erişebilmesi için alan adı sunucularını Odeweb'in vermiş olduğu sunuculara yönlendirmek gerekir.
Eki Görüntüle 86678
Ek olarak boş bırakmanız bir sorun yaratmaz alan adına girmek isteyen kullanıcılar bu sayfa bulunamadı hatasıyla karşılaşır.
Eki Görüntüle 86675
Ben bir sitem için hosting olarak blogger kullanıyorum. Bu yüzden alan adı sunucumu Blogger'in verdiği IP adreslerine yönlendirmem gerekli. Bu adreslere yönlendirdiğim zaman domainadı.com'a girdiklerinde benim dosya depoladığım yere ulaşırlar ve sayfamı sağlıklı bir şekilde görüntülerler.
Eki Görüntüle 86667
Eki Görüntüle 86676
Metunic üzerinden URL yönlendir yaparak Instagram veya başka bir alan adına kendi alan adınıza giren kullanıcıları yönlendirebilirsiniz.
Eki Görüntüle 86669
Bunu yapmak için alan adının sağ tarafında bulunan "URL yönlendirme" kısmına basarak kendi Instagram veya Facebook sayfanızı girebilirsiniz. Örnek ayarlar aşağıdaki şekildedir.
Eki Görüntüle 86672
Bu sayede domainadı.com'a giren kişiler sizin Instagram hesabınıza veya başka bir adrese yönlendirilebilir.
Bu değişikliğin aktif olabilmesi 10 ila 30 dakika sürebilmektedir.