Çözüldü Mevcut laptopa 8 GB RAM ilavesi vs 16 GB dual kit RAM

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
1
Yer
İstanbul
Merhaba,

Arkadaşım 8 GB olan laptopuna RAM almak istiyor. Aynı modelde bir 8 GB RAM veya 16 GB kit bulabilir miyiz?

Çözüm
Aynısından bulmak mümkün. Bunlar genelde cihazlardan çıkma olur. Samsung olarak dışarıda RAM bulmak zor. Samsung çipli RAM'ler bulunabilir. Örnek bir model. Bence cihazdan çıkma. Umarım ben yanılırım. Şahsen kendime olsa alırım ama başkasının tercihine kalmış. Sonuçta uyarımı yaptım. Kit olarak DDR5 laptop RAM bulunabilir. Daha yüksek MHz bile alınsa desteği kadar çalışır.
Aynısından bulmak mümkün. Bunlar genelde cihazlardan çıkma olur. Samsung olarak dışarıda RAM bulmak zor. Samsung çipli RAM'ler bulunabilir. Örnek bir model. Bence cihazdan çıkma. Umarım ben yanılırım. Şahsen kendime olsa alırım ama başkasının tercihine kalmış. Sonuçta uyarımı yaptım. Kit olarak DDR5 laptop RAM bulunabilir. Daha yüksek MHz bile alınsa desteği kadar çalışır.

Çözüm
Dediğim gibi Samsung, Micron, SK Hynix gibi üreticiler yine üreticilere kendi adıyla RAM verir. Piyasada ise çiplerini ortaklara verir. Örnek olarak Samsung ve Bigboy, Crucial ve Micron gibi. Bu satılan Samsung RAM'ler ise muhtemelen upgrade edilen cihazlardan alınmıştır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…