Microsoft Activation Scripts güvenilir mi?

Max Caulfield 56

Üstün
Makaleler
15
Yer
Arcadia Bay
Merhaba arkadaşlar. Ben 2022'den beri kurduğum tüm Windows'ları Microsoft Activation Scripts (MAS) ile etkinleştiriyorum. Kullandığım seçenek ise HWID seçeneği. Bu seçeneği kullanınca sisteme dijital bir lisans tanımlanıyor ve Microsoft'un sunucularına kaydediliyor. Bu sayede format atınca da Windows otomatik etkinleşiyor.

Peki bu araç güvenilir midir? Araç tamamen açık kaynaklı olduğu için ben güvenilir olduğunu düşünüyorum fakat sizin yorumlarınızı da merak ediyorum.

Bende MAS kullandım zamanında şu ana kadar bir sorununu yaşamadım veyahut bir hatadır sorundur görmedim. Bana da güvenilir gibi geldi.

Bende MAS kullandım zamanında şu ana kadar bir sorununu yaşamadım veyahut bir hatadır sorundur görmedim. Bana da güvenilir gibi geldi.
Zaten MAS'ın sitesinde aracı kullanmak istemeyenler için HWID yöntemini elle uygulamak için adımlar da paylaşılmış. İllaki hiç güvenmeyenler bu metodu kullanabilirler. O yüzden ben şahsen güvenilir diyorum.

Ben şahsen 200-300 TL'ye ucuz key almak yerine MAS kullanmayı tercih ediyorum. Çünkü aslında ikisi de etik olarak yasal değiller. O yüzden yasal olmayan bir lisansa bir de para vermek istemiyorum. İllaki yasal bir lisans alacaksam Microsoft Store'dan alırım, yüksek fiyatına rağmen.

Microsoft'un rakipleri ezmesi için bilerek bu açığı kapatmadığını düşünüyorum. Crack yapan adam elinde sonunda korsan olarak kullanır da ve Linux sağlam rakibimiz olur diye düşünmüşlerdir.

Bu arada korsan kullanımına karşıyım. Tabi Windows'da çok pahallı.

Yani en basitinden etiğe aykırı. Zaten orijinal yazılımların bu kadar çok önemle vurgulanmasının asıl sebebi bu. Elbette birçok yazılım güvenilir bir şekilde korsan kullanılabiliyor. Fakat etiğe uymadığı için orijinal tavsiye ediliyor.

Ben HWID kullanıyorum memnunum. Ayrıca ohook olanını da 2013 Microsoft Office de kullanıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…