Rehber Microsoft Copilot Sayfalar Özelliği

Microsoft Copilot Sayfalar Özelliği

Microsoft Copilot'a 2 hafta önce gelen Sayfalar özelliği ile anlık olarak doküman üzerinde çalışma yapabiliyorsunuz.
Bu özelliği ödevleriniz ve benzeri çalışmalarınız için kullanabilirsiniz.

Microsoft Copilot Sayfalar Özelliği Örnek Kullanım

Diyelim ki bir blog yazısı yazacağım.

Çıktısı:

Daha sonra cevabın en altındaki butona tıklıyorum:

Bana şu şekilde bir alan açıyor:

İki şekilde kullanabilirim:

• Doğrudan sohbet penceresinde sorularımı sorabilir ve isteklerimi belirtebilirim.
  • Metnin bir kısmını seçip "Sor" butonuna basıp o şekilde soru sorabilir ve isteklerimi belirtebilirim.
İkincisinden göstereyim.

Gönderdim ve biraz sonra bana şu şekilde sordu:

İsterseniz "Düzeltmeyi uygula" butonu ile kabul edebilir isterseniz de reddedebilirsiniz.
Ben kabul edip aşağıdaki takip eden istemi ilettim:

Ve sonuç:

Ayrıca önerilen takip sorularıyla da sohbeti devam ettirebilir ve aklınıza gelmeyen sorularla verimli bir sohbet gerçekleştirebilirsiniz:

İlla bir sohbet içinden oluşturmanız gerekmez. İsterseniz sıfırdan sayfa oluşturabilirsiniz.

Dilerseniz tabii ki kendiniz eklemeler, düzenlemeler yapabilirsiniz. Metin editörü basit de olsa işlevsel.

Öykümü yapıştırdım ve şu şekilde bir soru sordum:

Çıktı:

Bu şekilde de faydalanabilirsiniz.

Siz nasıl buldunuz Copilot Sayfalar özelliğini?

Son düzenleyen: Moderatör:

Microsoft Copilot Sayfalar Özelliği Kullanımı İçin Adım Adım Kılavuz​

1. Microsoft Copilot'a Erişim Sağlayın:
- Office uygulamanızda Copilot seçeneğini açın.

2. Yeni Bir Sayfa Oluşturun:
- Copilot menüsünde "Yeni sayfa oluştur" seçeneğine tıklayın.

3. Konuyu Belirleyin:
- Başlamak istediğiniz konuyu açıkça belirtin. Örneğin, "Darkest Dungeon II hakkında bir blog yazısı yazacağım."

4. Ana Hatları Alın:
- Copilot'tan yazının ana hatlarını oluşturmasını isteyin:
- "Bana bu blog yazısı için ana hatlar yazabilir misin?"

5. İlk Taslağı Geliştirin:
- Ana hatları aldıktan sonra, her bir başlık altında detaylandırmalar yapabilirsiniz.

6. Metin Üzerinde Düzeltmeler Yapın:
- Eksik veya geliştirilmesi gereken kısımlar için Copilot'a düzeltiler istemek için metin üzerinde düzenleme önerin:
- "Bu kısmı genişletip yazmanı istiyorum."

7. Soru Sorun:
- Metin üzerindeki belirli kısımlar hakkında daha fazla bilgi veya açıklama istemek için metni vurgulayıp “Sor” butonuna tıklayın.

8. Düzenleme ve Onaylama:
- Yapılan düzeltmeleri gözden geçirip uygun bulduğunuzda “Düzenlemeyi uygula” seçeneğine tıklayın.

9. Son Düzenlemeleri Yapın:
- Yazı üzerinde son değişiklikleri yaparak metni tamamlayın.

10. Yayınlamaya Hazır Hale Getirin:
- Tüm değişiklikleri son gözden geçirdikten sonra, yazınızı kaydedin veya yayınlama aşamasına geçin.

Ek Notlar​

• Kişisel Dokunuş: Yazınızı daha kişisel veya samimi bir üslupla yazmak isterseniz, bunu belirtin.
  • Örnekler İsteyin: Yazınızda kullanabileceğiniz örnekler veya kaynaklar hakkında Copilot’tan bilgi isteyin.

Bu adımları izleyerek Microsoft Copilot Sayfalar özelliğini etkili bir şekilde kullanabilir ve verimliliğinizi artırabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…