İnceleme Microsoft Edge: Full Paket Tarayıcı

Nefs İlmi

Üstün
Makaleler
81
Merhaba. Eğer sadece arama motoruna girip bir şeyler aratmak istiyorsanız hangi tarayıcıyı kullandığınız çok da önemli değil. Ama eğer "Vay be, bu harika!" diyeceğiniz bir tarayıcı istiyorsanız o Edge'dir.

Yani Microsoft "her şey var" bir ürün çıkarmış. Özellikleri anlatmaya geçelim. Çok uğraştırıcı olacağını düşündüğüm için özelliklerin resimlerini eklemedim.

Başlangıç desteği: Microsoft Edge, arka planda en az kaynak kullanarak çalışır. Siz Edge'i açtığınızda hemen hızlı bir şekilde açılır.

Uykuda sekmeler: Edge, belirli bir süre boyunca kullanmadığınız sekmeleri uykuya alır ve PC kaynaklarını (RAM gibi) en az düzeyde kullanır.

Netlik artışı: Edge, pencerenizin inç başına nokta ölçeğini ayarlayarak bulut oyunlarının görüntü kalitesini yükseltir. Daha net ve keskin video akışı ve bulut oyun deneyimi sağlar.

PC oyun performansı: Edge, Windows 10/11'de oyun oynarken kullanmadığınız sekmeleri otomatik olarak uykuya alır ve oyuna daha çok kaynak ayırır.

Edge'in kendine ait görev yöneticisi vardır. Hangi sekmenin ne kadar RAM harcadığını görebilirsiniz.

Başlangıç desteği ve verimlilik modu oyun performansını da olumlu etkiler.

Kenar çubuğunda Discord ve Twitch gibi uygulamaları akışınızı kesmeden kullanabilirsiniz.

Oyun haberlerine sadece yeni sekme sayfasında aşağı kaydırarak ulaşabilirsiniz.

Spotify, Apple Music, YouTube Music gibi uygulamaları kenar çubuğuna ekleyerek direkt müzik sayfanıza giriş yapabilirsiniz.

Dikey sekmeler: Sekmelerinizi dikey olarak dizerek daha çok sekme ile çalışabilirsiniz.

Sekme grupları: Sekmeleri gruplayarak daha düzenli bir kullanım elde edebilirsiniz.

Bölünmüş ekran: Tek ekrana iki sekme koyan ve aynı anda iki sekme ile çalışmanızı sağlayan bir alan oluşturur.

Çalışma alanları: Farklı çalışma alanlarıyla farklı kişilerle beraber özel sekmelerde iş yapabilirsiniz.

Kenar çubuğu: Kenar çubuğundan ek sekme açmadan işlerinizi halledebilirsiniz. Örnek: Outlook, Microsoft 365, Gmail.

Drop: Cihazlarınız arasında senkronize bir şekilde not ve dosya paylaşımı yapabilirsiniz.

Otomatik doldurma:
Edge otomatik doldurma ile siz yazmadan cümle akışına göre yazılabilecek tahmin edilen kelimeyi verir.

Web yakalama:
Web'deki içeriği "Ekran Görüntüsü Aracı"nı açmadan direkt sekmedeki görüntüyü alıp kaydedebilir veya düzenleyebilirsiniz.

Dahili PDF düzenleyicisi: Edge'deki PDF düzenleyicisi ile gerçekten çoğu temel işi yapabilirsiniz. Bu PDF özelliği başka hangi tarayıcıda var?

Edge Güvenli Ağ VPN'i: Edge, internette daha güvenli gezinmeniz için VPN teknolojisinden yararlanan Güvenli Ağ özelliğini sunuyor. Edge, IP adresinizi gizler ve farklı bir yerden bağlanarak kötü niyetli kişi ve sitelerden korunmayı hedefler. Edge Güvenli Ağı Microsoft hesabıyla oturum açan her kullanıcıya her ay bedava 5 GB veriyor. Veri sınırını korumak için içerik akışı siteleri VPN üzerinden bağlanmaz.

Parola oluşturma, ödeme yöntemleri ekleme ve diğer özellikler...

Oluştur (Compose): Yapay zeka kullanarak sizin için taslaklar oluşturur.

Kenar çubuğunda Bing sohbeti: Kenar çubuğunda Copilot ile konuşarak istediğiniz bilgiye hemen ulaşabilirsiniz.

Otomatik sekme gruplama: Aynı tür sekmeleri otomatik gruplama özelliği.

Bing Resim Oluşturucu: Kenar çubuğundaki Resim Oluşturucu ile kelimeler ile resim çizdirebilirsiniz.

Sayfadan bilgi: Edge Copilot ile mevcut sayfanın özetini alabilir, aldığınız bilgiden yeni sorgular yapabilirsiniz. Ayrıca herhangi bir dildeki sayfanın özetini size verebilir.

Bana göre bu özelliklerin yarısı bile Edge kullanmak için bir neden. Artık o "işe yaramaz" Opera GX ve Chrome'u terk edersiniz ya, değil mi ama?

İyi geceler dilerim!

Android uygulaması da var:

Son düzenleyen: Moderatör:
Edge, aslında güzel bir tarayıcı. Sorun şu ki benim sistemimde bazen akla hayale gelmeyecek hatalar çıkıyor ve o kadar sinir bozucu oluyor ki tarayıcı değiştirmek zorunda kalıyorum. Böyle olunca da geri Edge'e dönmek gereksiz zahmet gibi geliyor.

@mudurvekili evet, haklısınız. Bazen nadir de olsa kullanıcılar kararlı bir deneyim elde edemiyor. Fakat dediğiniz gibi gerçekten Edge müthiş bir tarayıcı. Yapay zeka destekli tarayıcı... Bundan ötesi mi var?

Chrome tabanlı yaptıklarından beri Edge kullanıyorum. Ayarlar kısmı zaten birbirine çok benziyor bu yüzden. Sanki aynı gibiler.

Chrome tabanlı yaptıklarından beri Edge kullanıyorum. Ayarlar kısmı zaten birbirine çok benziyor bu yüzden. Sanki aynı gibiler.
Tek fark Chrome'un hiçbir özelliği olmaması. Chrome sadece arama motoruna girip aramak için. Ama şu Edge'deki Drop, Copilot işimi o kadar kolaylaştırdı ki...Anlatamam!

Şu an Firefox'tayım, geri Edge'e döneceğim. Umarım bir ay önce yaşadığım hatayı yine yaşamam.

(Dosya indiremiyordum, istisnasız bütün indirmelerim %100'de takılı kalıyordu ve neredeyse Edge'i çökertiyordu.)

Ben önceleri Edge kullanıyordum ama sistemi sıfırladıktan sonra düzgün çalışmamaya başladı. Bu yüzden Chrome ve Firefox kullanmaya başladım.

Bir dönem Chrome kullanıyordum ve videolardaki sebepsiz takılma sorunlarını bir türlü çözemeyip Firefox'a geçmeye karar verdim. 2 yıl Firefox kullandım ve memnun da kaldım diyebilirim. Diğer tarayıcılara göre daha akıcı geldi bana.

En sonunda Windows ile yerleşik gelen Edge'e geçmeye karar verdim. Zaten Chromium tabanlıydı ve işletim sistemini kurduktan sonra neden 3. parti bir tarayıcı kullanmalıydım ki? Yerleşik tarayıcıya şans vereyim dedim ve oldukça başarılı buldum.

Edge'den devam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…