Çözüldü Microsoft Office Excel döngüsel başvuru hatasını nasıl çözebiliriz

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Serdar4586
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 2
  • Görüntüleme Görüntüleme 855
  • Etiketler Etiketler
    microsoft
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Serdar4586

Başarılı
Microsoft Office Excel 2007 kullanıyorum. Her defasında çalışmalarımı açtığımda döngüsel başvuru hatasını alıyorum. Bu sorunu nasıl çözebiliriz? Google ve YouTube'dan araştırdım, bir türlü sorunu çözen birini bulamadım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
  • Formüller sekmesine gidin.
  • Formül Denetimi grubundaki Hata Denetimi açılır menüsüne tıklayın.
  • Açılır listeden "Döngüsel Başvurular"ı seçin.
  • İmlecinizi sorunlu ilk hücreye atlamak için bağlantıya tıklayın.

İlk döngüsel referansı çözdükten sonra, sayfadaki bir sonrakini bulmak için Hata Denetimi aracına geri dönebilirsiniz.

Başka dairesel sorun yoksa, açılır menüdeki " Döngüsel Referanslar" menü öğesi gri olacak.

Döngüsel bir referansı tespit etmenin bir başka yolu da Excel çalışma sayfasının altındaki durum çubuğuna bakmak.

Çalışma sayfasında bir veya daha fazla sorun olduğunda, durum çubuğu bir sorunlu hücre referansının konumunu görüntüler.
  • Formüller sekmesine gidin.
  • Formül Denetimi grubundaki Hata Denetimi açılır menüsüne tıklayın.
  • Açılır listeden "Döngüsel Başvurular"ı seçin.
  • İmlecinizi sorunlu ilk hücreye atlamak için bağlantıya tıklayın.

İlk döngüsel referansı çözdükten sonra, sayfadaki bir sonrakini bulmak için Hata Denetimi aracına geri dönebilirsiniz.

Başka dairesel sorun yoksa, açılır menüdeki " Döngüsel Referanslar" menü öğesi gri olacak.

Döngüsel bir referansı tespit etmenin bir başka yolu da Excel çalışma sayfasının altındaki durum çubuğuna bakmak.

Çalışma sayfasında bir veya daha fazla sorun olduğunda, durum çubuğu bir sorunlu hücre referansının konumunu görüntüler.

Çözüm
Teşekkür ederim sorun çözüldü. Formüller sekmesinden hata denetimi ile ilgili Excel sütununu otomatik gösterdi, ben de formül hatasını düzelttim. Artık çalışmayı açtığımda döngüsel başvuru hatası uyarısını almıyorum. Altdaki görselde döngüsel hatalar olduğunda seçenekler de görünüyor, ben de üzerine tıkladım, hatayı düzelttim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…