Microsoft, Windows 11'de oyun için tarayıcı Edge Game Assist'i tanıttı!

Makaleler
1
Microsoft; birden fazla monitör gerektirmeyen ve oyundan tarayıcıya ulaşmak için Alt+Tab kombinasyonuna gerek kalmayan, bununla birlikte oyunlara duyarlı olan ve oynanılan oyunla ilgili kılavuzlara ulaşılabildiği Microsoft Edge'e yönelik, Game Bar (Win+G) arayüzünden ulaşılabilen Edge Game Asist özelliğini tanıttı.

Windows 11 ve Microsoft Edge sürüm 132 ya da daha yenisini gerektiren bu özellik, varsayılan olarak tüm oyunlarda mevcut değildir ve şu an için aşağıda ki oyunlarda mevcuttur;
  • Baldur’s Gate 3
  • Diablo IV
  • Fortnite
  • Hellblade II: Senua’s Saga
  • League of Legends
  • Minecraft
  • Overwatch 2
  • Roblox
  • Valorant

Daha fazlası için:

Son düzenleyen: Moderatör:
Steam dışı oyun oynanmaz. (GOG'da kraldır tabii ki.)

Son düzenleyen: Moderatör:
O sırada Game Bar'ı kökten silmeye çalışıp bir türlü silemeyen ben . Parazit gibi her fırsatta geri geliyor.

Gereksiz bir özellik. Eğer Steam'den oyun oynuyorsanız zaten Steam'in oyun içi web tarayıcısı mevcut. Ha eğer Microsoft Edge Game Assist'te Edge eklentileri çalışacaksa o zaman mantıklı olabilir. Ancak onun dışında gereksiz.

Benim için ise zaten tamamen gereksiz. Çift monitör ile her şey o kadar rahat oluyor ki... Diğer monitörde tarayıcımı açıyorum, yararlanmam gereken bir rehber varsa oradan yararlanıyorum. Ana monitörde ise oyunumu oynamaya devam ediyorum.

Eğer bu özellik gelirse her oyun açtığınızda Microsoft Edge de çalışmaya başlayacaktır ve arkada RAM yiyecektir. Microsoft'un tekelci davranışlarından bir tanesi daha. Microsoft Edge gitgide Internet Explorer 4'e dönüşüyor. Internet Explorer 4 dönemindeki tekelci hamlelerin sonu ABD'nin Microsoft'u dava etmesi oldu:
Bu dava nedeniyle az daha Microsoft ikiye bölünecekti. Bölünme sonrasında bu iki firmadan biri sadece işletim sistemi, diğer firma ise sadece uygulama geliştirecekti. Fakat Microsoft'un itirazı ve o dönemde hükümet değişikliği olması bu durumu tersine çevirdi. Microsoft sadece işletim sistemine "Varsayılan uygulamalar" özelliği ekleyerek beraat edebildi. Yani ufak cezalarla yırttılar.

Şimdi de durum o noktaya gidiyor gibi görünüyor. Oyun içi arayüze Microsoft Edge eklenmesi Microsoft Edge'in IE4 yoluna doğru gittiğini gösteriyor.

Microsoft'un gene saçma sapan özellikleri işte.Bunu getireceklerine gitsin Windows 11'i düzeltsin.

Micro Stutterler güldü. Orijinal windows kullansam da gamebar'ı tamamen kapatıyorum. İsterse game pass versin yine de game bar kullanmayacağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…