Microsoft'un eski CEO'su Ballmer: Windows Phone için Windows'u doğal olarak gitmediği yerlere koymaya çalıştık ve başarısız olduk!

Makaleler
1
Microsoft'un mevcut CEO'su Satya Nadella'ya göre Windows Phone'un kaldırılması, kendi yönetiminde ki Microsoft'un yaptığı "en büyük" hataydı.

Microsoft'un eski CEO'su Steve Ballmer, Acquired Podcast'inde yakın zamanda yapılan bir röportajda Microsoft'un Windows'a aşırı güvendiğini ve mobil ortamdan yararlanmasını engellediğini "Kendimize çok güveniyorduk. Windows'a çok uzun süre takılıp kaldığımızı sanmıyorum. Sanırım yaptığımız şey, Windows'u doğal olarak gitmediği yerlere koymaya çalışmaktı." açıklamasıyla belirtti ve mobil işletim sistemi pazarının ihtiyaçlarını karşılamak için uyarlanmış platforma özel çözümler geliştirmek yerine, Windows'u "uygun olmayan" pazarlara zorlamaya çalışıldığını açıkladı.

Ayrıca Ballmer; birçok kullanıcının geri bildirimlerine paralel olarak, Windows Mobile ve otomotiv uygulamalarını; Microsoft'un Windows API'leri ve doğal olmayan deneyimlerle dolu bir kullanıcı arayüzü ile yeni pazarlara girmeye çalıştığı "klasik örnekler" olarak gösterdi.

Aynı zamanda eski yönetici, Microsoft'un akıllı telefon ortamındaki kaçırdığı fırsatın Windows'taki "paranoya ve güvenden" kaynaklandığını hatırlattı ancak, şirketin Windows'u "doğuştan gelen hakkı" olarak gördüğünü ve yeni pazarlara girmek için ücretsiz bir geçiş hakkı verdiğini de açıkladı.
Buna rağmen Microsoft, medya uygulamalarına ve TV entegrasyonu bölümüne girmeye karar verdiğinde üstün deneyimler ve platformlarla rekabet etmek için Windows'un basitleştirilmiş sürümlerini kullanmaya çalıştı ancak başarısız oldu.

Daha fazlası için:

Kisaca Windows, ölçeklenebilir bir işletim sistemi degil, yoksa patlar.

Yazilim sektorunu MS'nin bu alanda kalici olacagina ikna edemediler. Daha once WM2003'te aniden kenara cekilip bu konuya yatirim yapanlari ortada birakmislardi. Bu yuzden kimsenin guvenini kazanamadilar. Ustelik Android cihazlar 4 cekirdek 2 GB RAM gibi donanim ile gelirken israrla tek cekirdekli 512 MB RAM'li telefonlari satmaya calisip musterileri cezbedemediler. Win10 guncellemesi alacak dedikleri bu cihazlara yetersiz donanim nedeni ile guncelleme veremediler. Bir anda tum musteri kitlesi hater'a donustu.

Öyle zaten. Windows 8.0'dan beri mobil arayüze yakınlaşma var. UWP'den arındırılmış Windows 10/11 LTSC sürüm biraz daha klasik masaüstü ortamına daha yakın.

Windows Phone 8 öyle manyak optimize bir şeydi ki 600tl gibi bir fiyata aldığım Lumia 520 cihazım arkadaşlarımın S3lerinden falan daha hızlı çalışıyordu. Tabi Windows Mobile 10'da içinden geçtiler optimizasyonun.

Hala özlüyorum seni Windows Phone....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…