Gıda Migros bal ve reçel ürünlerinde 2 öde 1'i Money hesabına iade

Migros'un ana sayfasına düşen tüm kampanyaları atacak mısınız böyle tek tek ? Gıda ürünlerinde indirim kolay kolay olmaz. Satıcı işine nasıl geliyorsa onları indirime sokar. Örneğin geçen Coca Cola indirimleri vardı, aldığım tüm kolaların tarihinin geçmesine 2-3 ay kalmıştı. Aynı şekilde aldığım çikolataların da tarihi yakındı.

Örneğin bir alışveriş sitesine girdim, karşıma böyle bir kampanya çıktı. Bunu araştırmadan, gerçekten hangi ürünlerde indirim var bakmadan burada paylaşsam anlamı olur mu ? Sitede kimde "fırsat avcısı" diye etiket görsem bu durumla karşılaşıyorum.

Son düzenleme:
Tek tek atmadan ziyade kampanyalar değişiyor zamana göre. Geçen zamanda çikolatalarda olan kampanya 2. defa aktif olduğunda paylaşmak mantıklı gelmemişti mesela. Satıcının işine nasıl geliyorsa öyle indirime sokması da garip midir ki açıkçası? Örneğin Milka ürünleri de bazen indirimli fiyatlara satılıyor ve SKT'si yaklaşan ürünler oluyor, işine yaramayan da oluyor yarayan da, alınır deyip alanlar da oluyor umursamayanlar da. Ürünlerin hem bilinen marketlerde hem de grafikli sitelerde belirtilen fiyatlarına da bakan olmayabilir, bakmayı tercih ediyorum. Bu ürünler özelinde de indirim olduğu göründü birkaç siteye göre.

Olabildiğince çeşitli ve daha çok teknolojik indirimler paylaşmak iyi olacaktır tabii ancak forumdaki kategori de sadece bununla sınırlı değil. Paylaştığınız görseldeki gibi indirimler az değil, fazlasıyla oluyor ancak paylaşmak mantıklı gelmiyor çünkü fiyatları avantajlı olmuyor. Migros içinde sirkülasyon yaparak ürün ihtiyacını karşılamak isteyenler için de kullanılabilir özellikle bu indirimler.

Gelen tepkilere göre de indirimlerin paylaşılma şekli veya kategorisi değişebilir. Yazılana ve üsluba göre de değerlendirilebilir. Daha çevreleyici bir şekilde düşünmek de iyi olacaktır. İndirim tamamen gereksiz olmadığı sürece de değerlendirilebiliyorsa burayı da düşünmek gerek sanki. Fikirlerin önemli olduğu bir konu.

Aslında sorun 2 al 1 money iade kampanyasının mantıksız olması. Örneğin 600 gram bal alacaksınız, bu kampanya sizi 2 tane ödemeye itiyor. Sonrasında money iade alıyorsunuz ama sonuçta sadece Migros'ta geçerli oluyor. Sürekli şişirilmiş (Akakçe'den kontrol ettim, hiçbir ürün olması gereken fiyatta değil.) fiyatlardan ürün almaya zorlandığınız için gelen money parasının anlamı olmuyor. Sanalmarketi aktif kullanan birisi olarak kolayca anlayabiliyorum. Gerçekten indirimler 2 al 1 öde kampanyasında oluyor ancak SKT yakın oluyor dediğim gibi.

Diğer bir sorun ise "hangi üründe elle tutulur indirim var" diye sorsak cevabı siz bile veremiyorsunuz. İndirim konusunu açan kişinin en azından indirimin içeriğine hakim olması gerektiğini düşünüyorum.

Son düzenleme:
Tamek Çilek Reçeli 380 G ürünü 74 TL, iki adet alımda 148 TL, birisi iade edilince ana fiyatı 74 TL oluyor ve ürün ağırlığı 760 gram oluyor. Buradaysa 104 TL'ye geldiği görünüyor. Burada da 87 TL'ye geliyor.

Balparmak Yüksek Yayla Çiçek Balı 850 G ürünü 629 TL, iki adet alımda 1.258 TL, birisi iade edilince 629 TL oluyor ve ürün gramajı 1700 grama tekabül ediyor. Hepsiburada'da 534 TL olduğu belirtilmiş, iki adet alımda kuponla 969 TL ve ürün ağırlığı 1700 gram. Buradaysa 300 TL'ye satan bir satıcı var ve görünen 85 TL kargo ücretine göre iki adet alımda 685 TL'ye geliyor. Sepette 800 TL'ye geldiği de görülebiliyor.

Bunlar, yazılan yazıya cevap olsun diye, görüneni öğretmek amacıyla veya farklı bir yere çekmek amacıyla değil; görülmesi için yazılan yazılar. Çikolata konusunda da detaylı yazma gereği duymamıştım ancak orada da indirim olmadığına dair yazan kullanıcılar vardı, daha sonrasında yazan bazı kullanıcılar da piyasaya göre indirimli olan ürünleri belirtmişti. Kampanyalar her ürünüyle mantıklı olmayabiliyor. Birçok ürünün olduğu kampanyalarda tek tük ürünler de indirimde olabiliyor. Belirtmek amacıyla paylaşanlar da olur bu ürünleri. Bu kampanya özelinde de birkaç ürün indirimde değil olarak görünüyor.

Diğer bir sorun ise "hangi üründe elle tutulur indirim var" diye sorsak cevabı siz bile veremiyorsunuz. İndirim konusunu açan kişinin en azından indirimin içeriğine hakim olması gerektiğini düşünüyorum.
Mesela şu konu hakkında da diğer paylaşılan konular araştırma yapılıp yapılmadığına dair bilgilendirecektir.

birisi iade edilince ana fiyatı 74 TL oluyor ve ürün ağırlığı 760 gram oluyor.
Tam olarak iade gelse hiçbir sorun kalmayacak ama Money para olarak iade geliyor. Bu parayı sadece Migros'ta kullanabildiğinize dikkat çekmiştim ama sorun değil o iade tutarıyla illa ki bazı indirimlerden faydalanılır. Bilgilendirdiğiniz için teşekkürler. En azından indirim olduğunu fark ettim ancak SKT konusu muamma. Bal ve reçel SKT konusunda üzmez diye düşünüyorum. Bu tarz sanal marketlerin, ürünlerin açıklama kısmına SKT eklememesi gerçekten çok saçma ve müşterinin hakkını suistimal ediyor. Örneğin SKT'si yakın ürünler diye sayfa açılıp indirimli ürünler orada sıralanabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…