Bugün Arçelik MD 260 AF dB ürünü elime ulaştı ve mutfağımıza yerleştirdik ancak kullanacağımız yerin Yan yana olan 2 adet priz soketlerinden bir tanesinde TP-Link TL-WA855RE modeli olan Wi-Fi Güçlendirici mevcut ve aktif olarak takılı. Bu durumda mikrodalga fırını kullanacağımız zaman ilgili Wi-Fi güçlendirici cihazına herhangi bir zarar görme gibi bir durum yaşanır mı?
Konu çok değişik Telekom'da çalışan arkadaşı aradım şimdi İnternet sinyalini mikrodalga fırının yaydığı radyasyona göre komplede kesebilir dedi ama cihaza bir şey olmaz sadece fırın çalışırken istenileni vermez dedi. Arasında en az eğer mümkünse 5 metre olsun diyor. Ama Wi-Fi güçlendirici cihazına sorun vermez sadece en fazla sinyal kesilir dediler.
Açıkçası, sinyali zayıflatsın önemli değil. Nasıl olsa bu fırını sürekli aktif haliyle kullanmayacağız. Yeter ki, Wi-Fi güçlendiricisine zarar vermesin.
Konu çok değişik Telekom'da çalışan arkadaşı aradım şimdi İnternet sinyalini mikrodalga fırının yaydığı radyasyona göre komplede kesebilir dedi ama cihaza bir şey olmaz sadece fırın çalışırken istenileni vermez dedi. Arasında en az eğer mümkünse 5 metre olsun diyor. Ama Wi-Fi güçlendirici cihazına sorun vermez sadece en fazla sinyal kesilir dediler.
Açıkçası sorun da bu; dubleks evim olduğu için Wi-Fi güçlendirici cihazının en uygun ve en stabil yer mutfak. Kaldı ki mikrodalga fırını da o cihazın yanına koyabiliyorum çünkü mutfakta çok fazla yiyecek hazırlama ürünleri (Blender, hamur yoğurma makinesi, yoğurt makinesi vs.) olduğu için yer kalmadı. Cihazla fırın arasında mesafe açısından ittire kaktıra anca 15 santim boşlukta yer edinebildim. Neyse yahu; en azından cihazlara zarar gelmesin yeter, nasıl olsa fırını günde taş çatlasa 10 dakika kullanacağım.