Minecraft Bedrock nedir?

Bedrock, Minecraft'ın Mobil, PlayStation ve WIN 11, 10 sürümleridir. Java ise sadece PC içindir.

Minecraft Bedrock Edition C++ ile kodlanmış Minecraft sürümüdür. Bedrock tüm platformlar için var Xbox, PlayStation, Android gibi. Link Bedrock için özel sunucu açmak için kullanılıyor.

Bedrock, Minecraft'ın mobil, PlayStation ve Windows 11, 10 sürümleridir. Java ise sadece PC içindir.

Mobil cihazlarda, PlayStation ve Xbox'ta Minecraft oynayabilmeni sağlayan bir oyun yazılımı.

Minecraft Bedrock Edition C++ ile kodlanmış Minecraft sürümüdür. Bedrock tüm platformlar için var Xbox, PlayStation, Android gibi. Link Bedrock için özel sunucu açmak için kullanılıyor.
Sağ olun da ben onu sormamıştım moderatör tekrar düzenlemiş
Benim sorduğum linkdeki sunucu nasıl açılıyor, arkadaşlarımla oynayabilir miyim bu sunucu sayesinde?

Sağ olun da ben onu sormamıştım moderatör tekrar düzenlemiş
Benim sorduğum linkteki sunucu nasıl açılıyor, arkadaşlarımla oynayabilir miyim bu sunucu sayesinde?
Eğer kendi bilgisayarınızda sunucuyu açacaksanız gereksiz çok uğraştırır. Onun yerine oyundan birbirinizi arkadaş ekleyip aynı dünyaya bağlanabilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer kendi bilgisayarınızda sunucuyu açacaksanız gereksiz çok uğraştırır. Onun yerine oyundan birbirinizi arkadaş ekleyip aynı dünyaya bağlanabilirsiniz.

Onu da biliyorum hocam ancak ben oyunda değilken bile arkadaşlarım oyunda olabilsinler bunu istiyorum hem sunucular hakkında bilgim de olur.

ZIP indir dosyasını masaüstüne veya istediğin bir klasöre çıkart.server.properties dosyasını not defteri ile açıp şu ayarları yapabilirsin:

AyarAçıklama
server-name=...Sunucu ismi
gamemode=survivalOyun modu: survival, creative, adventure
max-players=10Maksimum oyuncu sayısı
online-mode=trueSunucuya giren arkadaşlarının Xbox ile Minecarft'a kayıt olması zorunlumu ?
allow-cheats=falseHile aç/kapat. gamemode creative vb.
white-list=false
Beyaz liste sistemi aktif mi?
eğer arkadaşların farklı ağdan bağlanacaksa:

1. Modem arayüzüne gir (genelde 192.168.1.1).
  2. Port yönlendirme (port forwarding) bölümüne git.
  3. Şu portu aç:
    Port: 19132.
    Protokol: UDP.
    IP: Bilgisayarının yerel IP adresi.

not: port açmadan arkadaşların bağlanamaz. Aynı ağda olanlar direkt bağlanabilir.

bedrock_server.exe ye basarak sunucuyu çalıştır.

Java versiyonunda açmak istersen hemen hemen aynı. Java'da port açmadan Hamachi girebilirsin ama tüm bilgisayarlara indirmen gerekiyor.

Hocam sağ olun ancak iki sorum olacak portu WAN portu namı lan ana bilgisayar portu namı yazacağız ve herhangi bir tehlikesi var mı port açmanın, ben şahsen olduğunu düşünmüyorum ancak yine de sorayım dedim.

Hocam dediğiniz gibi port açmanın bir zararı olmaz. Ana bilgisayar portuna yazacaksınız ancak statik ipniz yok ise maalesef açamazsınız. ISS'ler CGNAT sistemi kullandığından dolayı statik IP bulunmadan port açılamıyor. Fakat yine de Hamachi ile oynayabilirsiniz. Hamachi için 3 bilgisayarada indirip aynı oturuma katılmanız lazım sonrasında ana bilgisayarın hamachisinde gözüken IP'ye diğer bilgisayarlardan bağlanabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…