Çözüldü Minecraft shader nasıl kurulur?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 1827
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 2B
  • Etiketler Etiketler
    minecraft
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

1827

Yetkin
Makaleler
6
Herkese iyi sosyaller, bugün Minecraft aldım ve modlama konusunda hiçbir fikrim yok sadece grafik modu kuracağım onun dışında oyuna çok fazla ellemek istemiyorum. Minecraft Bedrock Edication'a grafik modu nasıl kurulur? Galiba OptiFine da kurulduğu zaman performans artıyormuş onun nasıl kurulduğunu da anlatırsanız çok sevinirim.

Bilgisayar özellikleri:
  • R7 5800H.
  • RTX3050.
  • 16 GB RAM.

Videoda ki end portalı modu da çok hoşuma gitti, videonun başındaki end portalı modunu nereden bulabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Hocam bildiğim kadarıyla Bedrock'a shader kurulmuyor, sadece kaynak paketi kuruluyor. Birkaç mod var, onlar da vanilla oyunda RTX'i aktif ediyor. Oyunu modlamak istiyorsanız ve güzel shaderler kurmak istiyorsanız en mantıklı sürüm Java sürümü.
Hocam bildiğim kadarıyla Bedrock'a shader kurulmuyor, sadece kaynak paketi kuruluyor. Birkaç mod var, onlar da vanilla oyunda RTX'i aktif ediyor. Oyunu modlamak istiyorsanız ve güzel shaderler kurmak istiyorsanız en mantıklı sürüm Java sürümü.

Çözüm
Appdata klasöründeki roaming klasörünün içinde oyunun dizini var o dizinin içindeki shader klasörüne indirdiğiniz shader paketini atacaksınız ha bu arada OptiFine kurulu olmalı.

Java Edition sandım Bedrock Edition mış.

Bedrock için OptiFine gerekmez, kuramazsın zaten. Java sürümünden kat ve kat daha fazla FPS alacağın için gerek yok. RTX ekran kartın var ise ayarlar>grafikler kısmında en altta RTX ayarı var. Oradan açabilirsin.
Vanilla RTX | Minecraft PE Texture Packs
Bu packi kurman daha iyi olur. Java gibi appdata ile uğraşmadan sadece tıklayarak mcpack dosyalarını kurabilirsin.

Appdata klasöründeki roaming klasörünün içinde oyunun dizini var o dizinin içindeki shader klasörüne indirdiğiniz shader paketini atacaksınız ha bu arada OptiFine kurulu olmalı.
Hocam dediğiniz şeyler Bedrock sürümü için geçerli değil.

RTX açınca FPS 144'den 60'a düşüyor, sanırım Java'ya indirip ona kuracağım.
Bu arada Java vs Bedrock, siz hangisini önerirsiniz?

RTX açınca FPS 144'den 60'a düşüyor sanırım javaya indirip ona kuracağım.
Bu arada Java vs Bedrock siz hangisini önerirsiniz.
Optimizasyon ve combat : Bedrock
Modlar shaderlar ve texture packler: Java
Java oynamanı öneririm ama FPS daha çok düşme ihtimali var. Javanın optimizasyonu çok kötü çünkü. OptiFine ile düzeltebiliriz. Java sürümü indirip yazın yardım edeyim.

Eğer Java'ya geçersen anlatayım. Bu arada aynı shaderi ben ve arkadaşım da kullanıyoruz. 3070'de çok performans sorununa yol açmıyor ama biraz buglu bir shader. Diğer shaderlere göre de gerçekçi görünüyor, karton gibi değil.

Ben sodium kullanıyorum, daha stabil ve yüksek fps veriyor ve yanlış hatırlamıyorsam OptiFine'a göre daha yeni.

Sodium kurmak isterseniz fabric indirip kurmanız gerek. Fabric linki aşağıda.

Sonrasında da Microsoft'un Minecraft başlatıcısında profiller kısmından Fabric seçmelisin. Oyunu bir kere aç kapat o şekilde ve mods klasörü oluşsun. Sonrasında %appdata% konumuna git, .minecraft klasörüne gir ve mods klasörüne gir. Mods'un içine sodium'u at

Sodium'u fabric ve minecraft sürümüne göre indirirken dikkat et.

OptiFine indirmek istersen de buradan sürümüne uygun olanı seç ve indir, kur.

Sonrasında da yine başlatıcıdan profil olarak OptiFine seç.

Shader kurulumu ise, indirdiğin shaderi AppData\Roaming\.minecraft\shaderpacks içine at. Buraya yine %appdata% yazarak gir, .minecraft ve oradan shaderpacks içine at.

Hocam, hayatımda hiç mod yüklemedim, büyük ihtimal modu kurmadan önce YouTube'dan video izlerim eğer herhangi bir problemlere karşılaşırsam açtığım konuda @DarthGorsoy ve @Essex ikinizi etiketlerim.

Bu arada dediğiniz modları yükleyeceğim.

@DarthGorsoy hocam yüklenen modlar winrar olmak zorunda mı?

Hocam hayır, modların içindeki java formatını atacaksınız içine. Örnek olarak kendi mod paketimin küçücük bir kısmı:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…