• Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
    iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.

Mini ITX sistem için 20.000 TL bütçeyle parça tavsiyesi ve işlemci tercihi önerisi

Bütçe
20.000 TL

dursunduruyor

Becerikli
Merhaba arkadaşlar. Sıkça taşıyacağım için mini ITX bir sistem toplamam gerekiyor. 1080p monitör ile kullanılacak.

https://www.vatanbilgisayar.com/cougar-qbx-usb3-0-mini-itx-kasa.html

Bu kasayı aldım. Bana 20.000 TL bütçeyle (çok aşmasın) diğer bileşenleri tavsiye edebilir misiniz? Mini ITX anakart fiyatları oldukça yüksek, bu yüzden indirim bekleyip ona göre AMD veya Intel sistem toplayacağım.

Şu an işlemci + anakart ikilisi olarak; 8400F / 8700F yaparsam da, 225F / 245KF yaparsam da benzer fiyatlara geliyor. Eğer indirim yakalayamazsam, sizce hangisini tercih etmeliyim? Çok teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
20 bin bütçeyle diğer parçaları çıkartmanız imkansız. ITX anakartlar oldukça pahalılar. Yorumumu düzenledim çünkü anlaşılan bu kasa 140mm'ye kadar ATX PSU destekliyormuş. SFX almak zorunda değilsiniz.

Ben de ITX sistem dizmeyi planlıyorum yılın sonlarına doğru, bu yüzden B850I Edge Ti WiFi tercih edeceğim. B650I Edge WiFi hakkında iyi yorumlar yoktu.

Aslında bütçemi aşabilirim ama 30k-35kyı geçmek istemiyorum. 1080p ile kullanılacağından ne kadar ucuz olsa o kadar iyidir diye düşündüm. 25-30-35 bandında bir tavsiye verebilir misiniz?

O bütçeye ekran kartsız AM5 normal sistem bile zor çıkar.

O bütçeye ekran kartsız AM5 normal sistem bile zor çıkar.
Dün hesapladım ve 8400f / 225f - rx7600 35k civarına geliyor ama 1080p kullanacağımdan israf gibi hissediyorum. E mini itx de toplamam gerekiyor. Ne yapsam bilemedim.

Hocam mesaideyim o yüzden şöyle üstünkörü baktım,
B850I Edge Ti WiFi - 14.5K
7500F - 6.3K
32 GB 6000 MHz CL30 - 5.5K
RTX 4060 - 14K şeklinde fiyatlar gördüm. Bu da sizin bütçeyi epey kasar kaldı ki henüz PSU, SSD ve soğutucu bile eklenmedi.

İade etme şansınız varsa kasayı iade edip Jonsbo ve Jonsplus'ın mATX kasalarına bakın. Boyutları ITX'lere yakın, mATX anakart desteğiyle daha ekonomik çalışılabilir.

Çok teşekkür ederim. Küçük boyutlu mATX destekli kasalara bakacağım, bulursam bu kasayı iade ederim.

Dün hesapladım ve 8400f / 225f - rx7600 35k civarına geliyor ama 1080p kullanacağımdan israf gibi hissediyorum. E mini itx de toplamam gerekiyor. Ne yapsam bilemedim.

8400f alınacak işlemci değil, max bütçeniz nedir? Ona göre bakayım.

Çok teşekkür ederim. Küçük boyutlu mATX destekli kasalara bakacağım, bulursam bu kasayı iade ederim.

Jumbum satıyor Jonsbo/Jonsplus kasaları. İnceleyebilirsiniz. A620M bir anakartı 4 küsüre alırsınız ki bu da otomatik 10 bin lira kadar rahatlatır elinizi.

8400f alınacak işlemci değil, max bütçeniz nedir? Ona göre bakayım.
En max bütçem 35k. Tek kriterim küçük olması. Diğer arkadaş mATX destekli küçük kasalara bak gibi mantıklı bir tavsiye verdi, bir bakacağım. 18x38x29 civarı şu anda elimde olan kasa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…