Mini sistem toplamak mantıklı mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan cansxxr
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 3
  • Görüntüleme Görüntüleme 54

cansxxr

Yetkin
Eskiden görüntüye çok önem verirdim ama artık pek uğraşmadığım için bazı düşüncelerim var. Neredeyse her oyunu çalıştırabilecek bir mini PC'mi yapsam yoksa laptop mu alsam karar veremiyorum. Laptopları pek sevmiyorum; hem yükseltme imkânı sınırlı görünüyor hem de temizlik, fiyat gibi konular daha uğraştırıcı geliyor. Şu an 5700X işlemci, 3 fanlı RTX 3060 Ti Gigabyte ekran kartı, 8x2 GB RAM ve akvaryum kasa bir sistemim var ancak oldukça büyük. Daha küçük bir kasaya sıkıştırma veya benzeri bir çözüm yapılabilir mi acaba ufak değişikliklerle aşırı masraf etmeden?

Bana mini sistemler yüksek bütçelerde estetik amaçlı toplama dışında mantıksız geliyor. Madem sabit bir yerde bulunacak neden düz ATX sistem toplanmıyor? Masada yer mi yok? Duvara uzay montaj yap. Mini ITX anakartlar, soğutucular ve PSU'lar muadil atx/mini ATX olanlara göre pahalı olduğu için önermem. Ha laptop vs masaüstü tamamen ayrı konu. Veya ofis sistemleri vs normal masaüstü farklı. Oralara girmiyorum.

Ya aslında öylede çok yer kaplıyor be emin olamıyorum bir de yakın zamanda yurt dışına gideceğim 1 bucuk 2 aylığına kasada kocaman götüremiyorum. İçindeki sistemi götürsemmi diyorum oda sıvı soğutucu ile ekran kartı gereksiz bir büyüklüğü oluyor üstüne orada takabileceğim kasa sıvı soğutucu filan ortada yatacak.

Mini sistemlerin soğutma temizleme derdi bitmez laptopların bile her yıl düzenli bakımlarını yapman lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…