2 gün kadar önce MEG Maestro 700l pz kasa satın aldım. Kasa bu. kasa elimde ve olağanüstü bir kaliteye sahip. Ödediğim fiyat ta 15.000 TL. Çok üst düzey bir PC ve oda setupı kurduğum için bu kasayı tercih ettim.
Beğenmemdeki en büyük sebeplerden biri yekpare tek parça kavisli cam oluşu ve soğuk metal hissiyatındaki malzeme kalitesi. Ayrıca yeni jenerasyon Zero project yani kabloların tersten anakarta bağlandığı yapıyı destekliyor. Fakat işlemcim 9800X3D ve bu kasaya uyum sağlayan AM5 reverse anakart maalesef mevcut değil piyasada. Yalnızca Intel destekliyor.
Bir yandan forumu okuduktan sonra da gözüme Lian Li kasalar oldukça çarpmaya başladı. Ama elimdeki tüm malzemeleri iade etmem gerekir eğer Lian Li sistem yapacaksam. Ama bahsettiğim MSI MEG'den vazgeçmek oldukta güç.
İşin özü çok arada kaldım dostlarım. Bahsettiğim MSI MEG Maestro 700l ile ilgili fikri olan veya görünümüyle ilgili feedback verebilecek arkadaşlarım varsa çok mutlu olurum.
bu arada önemli not: Kasanın içinde fan gelmediği için orada da güzel bir seçim yaparak Thermaltake Swafan EX12 RGB 3'lü fan setinden 3 paket satın aldım. Yani 9 tane var elimde. Bu fanlara tek kelime ile bayılıyorum. Kanatları sökülüp ters takılıp reverse yapılabiliyor. Ayrıca kablo derdi yok birbirlerine mıknatıs ile bağlılar.
Bütçe kısıtı olmaksızın çok cool ve minimal görünümle kasa önerilerine de açığım.
Her şey için şimdiden çok teşekkür ederim. Sağlıcakla kalın.
Lian Li vison compact o11. kasaya Lian Li marka uni fan takarsanız çok estetik durmakta. Tavsiyem Chrome modelinden yana. İsterseniz kasanın üst kapağını da cam ile değiştirebilmektesiniz ki bence çok estetik durmakta.
Malesef söylediğin anakartı almıştım ben de. Ama bu anakart Micro Atx, kasanın reverse anakart desteği yalnızca Atx. Micro Atx desteklemiyor. Çok üzücü çok. Tüm dert buradan başladı zaten ne yazık ki.
Malesef söylediğin anakartı almıştım ben de. Ama bu anakart Micro Atx, kasanın reverse anakart desteği yalnızca Atx. Micro Atx desteklemiyor. Çok üzücü çok. Tüm dert buradan başladı zaten ne yazık ki.
Pazartesi kargolar çalışmaya başlayınca iade edicem. Kasayı da iade edebilirim. Lian li Vision’ı herkes çok övüyor. Hafta sonum araştırmakla geçiyor anlayacağın
Pazartesi kargolar çalışmaya başlayınca iade edicem. Kasayı da iade edebilirim. Lian li Vision’ı herkes çok övüyor. Hafta sonum araştırmakla geçiyor anlayacağın
Kasaya daha uygun siyah temalı ATX anakart ile beraber 24pin ve ekran kartı için siyah renk sleeve kablo işi kurtarabilir. Thermaltake fan yaprakları beyaz olduğundan sleeve kabloları siyah beyazda seçebilirsin. Diğer türlü farklı kasa seçimi zaten bir şey değiştirmeyecek.
Kasaya daha uygun siyah temalı ATX anakart ile beraber 24pin ve ekran kartı için siyah renk sleeve kablo işi kurtarabilir. Thermaltake fan yaprakları beyaz olduğundan sleeve kabloları siyah beyazda seçebilirsin. Diğer türlü farklı kasa seçimi zaten bir şey değiştirmeyecek.
Genel olarak büyük kasalar benlik değil. Eklediğim fotoğraftaki görsellik hoşuma gitti. RGB'lerin aurası kuzey ışıkları havası katmış. Eksik gördüğüm tek kısım sanırım kablo kanallarında kauçuk olmayışı. Orada güzel bir kablo düzenlemesi gerek. Görselde de kablolar görünüyor.