Mint en düşük ekran parlaklığı bile çok yüksek geliyor

Sxinar

Üstün
Makaleler
1
Yer
Türkiye
Merhaba dün gece Fedora sistemimi silerek Mint kullanmaya bir şans verdim.
Benlik değil onu biliyorum ama biraz denemek istiyorum.
En düşük parlaklığı bile çok yüksek geliyor benim amacım şu:
CasaOS ile homeserver yapacağım sürekli arkada çalışacak ama işim olunca kullanacağım askıda kullanmak ile aynı şey mi oluyor?

Aynı zamanda bir şey sormak istiyorum sizlere.
Pardus mu Debian mı Pop!_OS mi?
Hangisini önerirsiniz alternatiflere açığım (Arch ve türevi dışında)

Debian eski kernel kullanıyor; Pop!_OS, şu anda COSMIC üzerinde çalıştığı için oldukça eski olan 22.04 Ubuntu temelinde hala (geçen Ubuntu 25 yayınlandı), Pardus hakkında en ufak fikrim yok. Yerli ve milli istersen kur

Nane'den geçeceksen openSUSE ve NixOS'e bakabilirsin. openSUSE (Tumbleweed versiyonu, Leap ile karışmasın) de Arch gibi rolling-release ama güncelleme yayınlanmadan önce otomatik test ediliyor diye biliyorum, Arch'a göre biraz daha stabil. Ayrıca YaST diye bir zamazingoları var, bazen çok işe yarayabiliyor. Sistemi grafik arayüzle konfigüre edebiliyorsun.

NixOS eskilerden. Kullanması biraz zor ama taş gibi. Paket yöneticisi övülüyor. "nix.conf" gibi bir konfigürasyon dosyaları var, sistemi birebir kopyalamanı sağlıyor. Mesela ben sana bu dosyayı atsam sistemin benimkiyle tıptatıp aynı olur. Tek eksisi terminali daha çok kullandırıyor ve dökümantasyonu biraz tırt.

Debian 13 Trixie yakında stabil olarak yayınlanacak. Muhtemelen çıktığında Linux sürümü 6.13 veya üstü olur. Eğer erkenden kullanmak istersen indirebilirsin ancak "testing" sürüm olduğu için bazen zorluklar ile karşılaşabilirsin.

Pardus tavsiye etmiyorum maalesef. Repolardaki yazılımlar aşırı eski ve yeteri kadar önem verilmiyor.

Pop!_OS kendini bir süredir yenilemiyor. O da yeni masaüstü ortamı üstünde çalıştıkları için.

Yerinde olsaydım dağıtım değiştirmek yerine Linux Mint'deki bu sorunu gidermeyi denerdim.

Opensuse indiriyorum o zaman.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…