MLD M300 1 TB SSD'nin okuma-yazma hızı çok düşük

adalet adam

Becerikli
MLD M300 1TB M.2 SSD'ye sahibim. Son 1 haftadır oyun indirirken PC takılmaya başladı ve internet hızım 1GB olmasına rağmen çok düşük. Bunu indirme yaptığım sunuculardan sandım fakat şüphelenip CrystalDiskInfo ile SSD'nin sağlığına baktım ve %69 gösteriyordu, ben de neyse dedim ama şimdi CrystalDiskMark ile benchmark yapınca ekte gözüktüğü gibi bir sonuç aldım. Zaten Görev Yöneticisi'nden de baktığımda SSD'nin yazma yaparken yanıt süresi 30bin Ms'lere kadar çıkıyordu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sağlık yeterince düşmüş zaten en sağlıklı yöntem SSD'nin içindeki önemli verileri yedekleyip yeni bir SSD almanızdır.
Dediğim gibi 1.000 TL bütçem var Gen 3 1 TB SSD bulabilirsem yeni SSD alırım.

Oradaki sağlık hiçbir şey ifade etmiyor, SSD sorunlu görünüyor ama buna bozuk demek kolay olanı, bozuk olup olmadığını tespit etmek önemli olan.

Yani sen de haklısın ama arkadaş yeni bir SSD için bütçesi olduğunu belirtiyor üstteki mesajda da MLD markasının kalitesiz olduğu belirtiliyor. Yarın öbür gün arkadaşımızın önemli verileri kaybolmasın diye önermiştim.

SSD'de önemli bir şey yok zaten her şeyi geri yükleyebilirim bozulursa.

Sizin söylediğinizde problem yok, ben biraz sorunu bulma odaklı olduğumdan dolayı sebebini bulmaya çaşılıyorum.

Bu arada bu donma takılma sorunları Battlefield 5'te arkadaşımla oyuna katılmamı engelliyor. Ya hiç giremiyorum ya da giriyorum ama arkadaşımı lobiden atıyor oyun ve Battlefield 5 çok geç açılıyor.

Farklı oyunlarda olmuyor ama.

Önemli verin yoksa bir formatı dene sonra tekrar test et ya da Windows updateleri bekle. Son Windows updatelerinde SSD'yi bozan güncellemeyi kaldırmayı dene. Rehber

Sağlık yeterince düşmüş zaten en sağlıklı yöntem SSD'nin içindeki önemli verileri yedekleyip yeni bir SSD almanızdır.
Yeni bir SSD alınmalı belki ama bunun sebebi %69 sağlık değeri değil, değer gayet iyi. %1'e kadar yolu var normal şartlarda ancak buradaki husus SSD markasının veremediği güven.

Önemli verin yoksa bir formatı dene sonra tekrar test et ya da Windows updateleri bekle. Son Windows updatelerinde SSD'yi bozan güncellemeyi kaldırmayı dene. Rehber
O güncellemeyi kaldırmıştım fakat tekrardan kurmuş şu an tekrardan siliyorum.

SSD'yi formatlamanın faydası olabiliyor, diski silip yeniden Windows kurup deneyin.

@adalet adam
Format atmayı en son çözüm olarak görüyorum ama seçeneğim kalmaz ise atacağım gibi duruyor format gerçekten uğraştırıyor beni. Her şeyi baştan yüklemek hesaplara vs. girmek...

Güncellemeyi kaldırırken şöyle bir hata aldım:

Yapabileceğim başka olası çözümler yok mudur acaba?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…