Mobil bankacılık için iOS vs Android hangisi daha güvenilir?

Aqua6

Çalışkan
Bazı mesajlarda şöyle yazıyorlar bu iOS ve Android karşılaştırmalarında. İkisinin de avantajlarından bahsediyorlar ve mesela birisi iOS benim için en azından mobil bankacılık da daha güvenli gibime geliyor yazmış. Gerçekten böyle bir şey söz konusu mu yani iOS'un mobil bankacılıkta daha güvenilir olması doğru mu? Bu konulardan fazla anlamıyorum.

Ben Samsung marka giriş-orta seviye bir telefon kullanıyorum ama daha yeni sayılır ve güvenlik güncelleştirmeleri almaya devam ediyor. Telefonuma Google Play ve Galaxy Store haricinde bir yerden indirme yapmıyorum ve mobil bankacılık telefonumda gereksiz ve güvenilmez bir uygulama bulundurmuyorum. Kullandığım ücretli bir antivirüs programım da var ve telefonumun güncelleştirmelerini düzenli yapıyorum.

Bu durumda benim Android'i bırakıp iOS'a geçmem için bir sebep var mıdır mobil bankacılık için? Android işimi yeteri kadar görüyor lakin mobil bankacılıkta iOS daha güvenilir diye bir şey var mı?

Bu arada ekstra soru. Samsung'da giriş-orta seviye telefon kullanıyorum ve güvenlik güncelleştirmeleri yanılmıyorsam 3-5 ay arasında geliyor. Acaba Samsung'un üst seviye yeni telefonlarında da durum aynı mı? Yani siz yeni çıkan üst seviye Samsung telefonlarında güvenlik güncelleştirmelerini ne kadar sürede alıyorsunuz?
iPhone tarafında bu tarz güvenlik güncelleştirmeleri oluyor mu ve ne kadar sıklıkla oluyor?

iOS kapalı bir sistem olduğu için elbette iOS daha güvenli. Ayrıca bilgisayardan da her zaman Macbook ile bankacılık işlemlerini sağlıyorum.

Kapalı sistemlere güven her zaman daha fazladır.

Bu sitede Samsung'un hangi cihaza hangi aralıklarla güvenlik güncelleştirmesi verdiği gösteriliyor. Genelde Orta ve Orta Üst cihazlarına Aylık ya da 2-3 ayda bir güncellemeyi esirgemiyor. Giriş seviye cihazlarda benim bildiğim 4-5 ayda bir geliyor.
Yani hangi tarafa dönerseniz dönün her zaman açık ihtimalinin varlığı vardır. iOS da Android'te 10 numara işletim sistemi değil (Güncel sürüm kullandığınız sürece sıkıntı yok)

Son düzenleme:
Zararlı sitelerden APK yüklemiyorsan iki sistem de sıkıntı çıkarmaz, gerisi dolandırıcılara kalıyor.
Yıllardır cihazıma APK indirip kurarım, zamanında virüsü Play Store'dan yemiştim.

Hiçbir şeye güvenmiyorum, benim param değerli dersen paranı bir banka hesabında tut, paranı tuttuğun banka hesabına kart veya kredi kartı bağlama, harcama yapmak için de farklı bir hesap oluşturup bu hesaba kartlarını bağla olur biter.

Teşekkürler cevaplar için. Ben giriş-orta seviye Android kullandığım için @Th3RealKayseriLee dediği gibi telefonum biraz ucuz diye daha geç güncelleme alırsam eğer bence sıkıntı yani güvenlik açıkları olursa ne olacak benden kaynaklı bir sorun olmasa bile? Umarım geç gelmiyordur güncellemeler, bu konulardan fazla anlamıyorum.

Bu durumda Samsung'un ya daha üst seviye telefonu almalıyım yada iOS. Peki bir şey soracağım benim 3'er tane Gmail ve Outlook hesabım var. iOS'da bunları rahat rahat bildirimleri geç gelmeden kullanabilecek miyim? Ayrıca iOS geçersem bunun için ayrı bir mail mi açmam lazım iPhone tarafında? Ben bilgisayarda bankacılık kullanmıyorum bu yüzden iOS geçersem eğer Windows'u bırakmama gerek yok değil mi?

Peki ücretli antivirüs kullanıyorum bunu iOS'a geçersem eğer kullanmaya devam edecek miyim? Siz iOS kullanan arkadaşlar telefonunuz iOS diye bir antivirüse gerek duymuyor musunuz? Yoksa siz de kullanıyor musunuz antivirüs programı?

Benim nakit birikmiş param yok sadece kart limitlerim var ve bir sıkıntı olsa param gitse o borcun altından kalkamam kolay kolay. Yeni model 35bin bandındaki iPhone'lerden alsam ve kullandığım antivirüs programını oraya aktarsam mı diye düşündüm şimdi.
Öyle pahalı iPhone modellerini alamam ama 35-40bin bandındaki telefonları alabilirim ancak.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…