Rehber Mobil cihazda VPN olmadan yasaklı sitelere girme ve DNS ayarlama

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan alperen
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 15
  • Görüntüleme Görüntüleme 15B
Wi-fi ayarlarıyla tek tek uğraşmanıza gerek yok. Gizli DNS ayarıyla her ağda (wi-fi ve mobil veri) geçerli olacak şekilde DNS'i ayarlayabilirsiniz.

Google DNS için dns.google yazmanız yeterli.

Ben çok resim koydum diye öyle gözüküyor da 1 dakikalık iş zaten.

Mobil veride yasaklı siteye interneti yeten varsa girsin

Ben çok resim koydum diye öyle gözüküyor da 1 dakikalık iş zaten.
Yöntemin işlevsel değil ve eski maalesef. Android 9'dan itibaren özel DNS desteği geldi. Bu şekilde sistem genelinde DNS değiştirilebiliyor. Ayrıca Android 11'den itibaren DNS over HTTPS desteği geldi. Yani bağlantılar şifrelenebiliyor. Geleneksel yönteme göre çok daha güvenli bir protokol.

Yani dediğiniz gibi olabilir tabii. Benim işimi gördüğü için bu şekilde yaptım rehberi isterseniz sizin dediğiniz şekliyle de düzenleyebilirim isteyen ikisinden birini yapar.

Bilgisayar ve telefon için cloudflare'in warp uygulamasını deneyebilirsiniz. DNS ve şifreli bağlantı ayarlarını kendisi yapıyor uygulama,
ücretsiz ve VPN değil. Birçok siteye erişimi açıyor. 1.1.1.1 adresine girerek indirebilirsiniz.

Öyle fakat yani yine işte VPN gibi uygulama içinden açmakla uğraşıyoruz, direkt onun yerine otomatik olay yapmak zaten amaç.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…