Kullandıklarım arasından;
1- One UI 3 (3 yıl kullandım hiç sorun yaşamadım diyebilirim)
2- EMUI (eski Huawei OS'leri buydu galiba ama listede yok)
3- iOS (güncel iOS kullanmadım en son 2019 vs. olması lazımdı)
4- HyperOS (aktif olarak kullanıyorum)
Android bence en iyi mobil isletim sistemi. Cunku tasinabilir rahat bir PC gibi ayni. Ornegin parka gidip Java, Python kodluyabilir, .exe gibi .apk dosyalari kurabilir ve dosyalarinizi en iyi sekilde yonetmekle kalmayip, SD card ile depolama alaniniz cok guzel artiabilirsiniz.
Hatta Godot Engine bile var ve GD Script'in tum kutuphaneleri de destekleniyor.
Android yani asiri gelismis bir isletim sistemidir ve her kullaniciya uygundur.
1 iOS.
Çünkü sadece iOS kullandım uzun süre. EMUI'i 1 yıl kullandım ve arayüz yanıt vermiyor uyarısı yüzünden telefonu kıracaktım aynısını Android 9 da yaşamıştım.
SymbianOS'ta akilli bir isletim sistemiydi bence. Su ankiler ile yarisamaz ama Java ile uygulama gelistiriliyordu, bir ekosistemi vardi. .sis ve .jar yukleniyordu, internet tarayicisi, bildirim sistemi falan vardi. Mesela Nokia 6600 ile internete girer, .sis yuklerdiniz yani.
SymbianOS'ta akilli bir isletim sistemiydi bence. Su ankiler ile yarisamaz ama Java ile uygulama gelistiriliyordu, bir ekosistemi vardi. .sis ve .jar yukleniyordu, internet tarayicisi, bildirim sistemi falan vardi. Mesela Nokia 6600 ile internete girer, .sis yuklerdiniz yani.
Symbian'ı uzun süre kullanmış birisi olarak nokia efendiler durduk yere donanımdan kısmasaydı çok güzel yerlere gelebilirdi. En büyük örneği Nokia 808 Pureview'in hızı ve stabilitesidir. (En son çıkan Symbian Telefon)
Fakat Symbian Anna'yı diğerlerinden çok severim çünkü zamanında minik N8'ime çok güzel özellikler getirmişti.
Windows Phone 8.1 hayatımda kullandığım en iyi şeydi hala özlüyorum Samsung bir telefon kullansam bile Launcher'lar ile ona benzetmeye çalışıyorum.