Mobil işletim sistemlerini kendinize göre sıralayın

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Aakons
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 37
  • Görüntüleme Görüntüleme 991
  • Etiketler Etiketler
    mobil
OneUI aşırı rahat, S8'de çok pil yiyor diye kullanmıyorum ama çok güzel ve rahat bir işletim sistemi. Listede göremedim ancak LineageOS ve CRDroid de güzel. Liste yapmam gerekirse:

1. OneUI
2. CRDroid
3. LineageOS
4. PixelOS/Experience
5. MIUI (Debloat edilmiş hali)
6. NothingOS (Kullanmadığımdan 6'ya koydum ancak iyi gibi.)
7. Diğerleri...

Benim sıralamam.

1. iOS (Apple)
2. Pixel OS (Google)
3. OxygenOS (OnePlus)
4. Nothing OS (Nothing Phone)
5. HyperOS / MIUI (Xiaomi)
6. ColorOS (Oppo)
7. Funtouch OS (Vivo)
8. Realme UI (Realme)
9. HarmonyOS (Huawei)
10. ZenUI (ASUS)
11. My UX (Motorola)
12. Flyme OS (Meizu)
13. ZUI (Lenovo)
14. HiOS (Tecno)
15. One UI (Samsung)
16. XOS (Infinix)
17. Xperia UI (Sony)

Senin listendeki;
iOS (Apple)
One UI (Samsung)
HyperOS / MIUI (Xiaomi))
Pixel OS (Google)
Xperia UI (Sony)
Arayüzlerini kullandım, şahsi olarak sıralayacak olursam:
1)iOS (tartışılabilir ancak gereksiz basit olduğu için)
2)Google Material 1-You-3 nasıl sıralarsanız ama PixelOS değil adı (PixelOS Google Pixel telefonlarındaki arayüzün diğer üreticilerin cihazları için ayarlanmış bir Custom ROM baside indirgersek)
3)OneUI (1-2-4-6-7'lerini kullandım 7'nin dağıtım süreci hariç iyilerdi yani)
4)Xperia arayüzü
5)MIUI veya yeni adıyla HyperOS (kesinlikle bir cihazda kullanmış olduğum en sorunlu ve en beğenmediğim arayüz oldu, MIUI 8,9,12,13,14, HyperOS1'leri kullandım soracak olursanız)

Kullandıklarımı sıralayacağım ki doğru sonuç elde edelim.

1-iOS
2-One UI.
3-HarmonyOS
4-MagicOS (Honor)
5-EMUI (eski Huawei yazılımı)
6-ZUI
7-flymeos (çok bilinmemesine rağmen fena olmayan bir yazılım bence)
8-MIUI (en son MI8 zamanında kullandım o günden sonra hiç kullanasım gelmedi adamlar beni cihazlarından soğuttu. Adamın kendi stock yazılımında reklam çıkıyor böyle bir rezillik olabilir mi? Ama seveni var mı var kullanan kullanıyor.)

* ColorOS, Realme UI, Funtouch OS ve Oxygen OS neredeyse birbirinin aynısı arayüzler. Bunları aynı kabul etmek daha mantıklı olur = BBK.

* Pixel OS, Nothing OS, ZenUI, Xperia UI, ZUI ve MyUX ise AOSP'un üzerine markaya has üç beş özelliğin eklendiği sözde arayüzler. Bunlar da aşağı yukarı aynı deneyimi verirler = AOSP.

* Tecno'nun HiOS'u ve Infinix'in XOS'u da logoları dışında neredeyse tamamen aynı arayüzler = Transsion. Özellikle belirtmem gerekirse ülkem insanı şu iki markaya tamah etmemeli...

* Meizu bence listede olmamalı. Kendisi bitkisel hayatta gibi bir şey, ne yaptıkları belli değil. Zaten sürüm desteği bile vermeyen bir markadan bahsediyoruz.

* HarmonyOS bizim gibi Global kullanıcılar için uygun değil, sundukları "yenilikler" sırf uygulama desteğinin bize hitap etmemesinden dolayı bir anlam ifade etmiyor. İllaki bu deneyimi yaşamak isteyen Honor'a bakabilir, zira "Ayrıldık." deselerde tema taslakları bile aynı bu iki arayüzün .

* One UI ise neredeyse her özellik için iki alternatif sunduğu için Bloatware anlamında iyice yoldan çıkmış bir seçenektir. Kutudan çıkan cihaz için bile Debloat yapmak farz oldu artık, tıpkı virüs bulaşmış PC gibi muamele görüyor sıfır cihaz .

* HyperOS'in pek değinilecek bir yanı yok, gözümde Tecno - Infinix ile aynı statüde. Türk kullanıcılar neden talep gösteriyor şu markaya, anlamlandıramıyorum (Yurt dışı cihaz alanlar hariç)...

Kendimce bir sıralama yapmam gerekirse;

1 = AOSP.
2 = One UI.
3 = iOS.
4 = MagicOS (HarmonyOS)
5 = BBK.
6 = HyperOS.
7 = Transsion.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…