Modem alırken nelere dikkat edilmeli?

Yeniçocuk

Başarılı
Yer
Orodruin
Merhaba bu sabah modemdeki bütün ışıklar yandığı halde ve internet olduğu halde telefon ve bilgisayardan internete bağlanamadım. Müşteri hizmetlerinden düzelmemişti ve modem donanım arızası olduğunu yeni modem almamı tavsiye etti MH. Bir şekilde düzeldi ama alsam iyi mi olur alacaksam neye dikkat etmeliyim? VDSL, Wi-Fi, GHz değerinden başka neye önem vermeliyim? Neye göre alacağımı bilmediğim için fiyat aralığı oluşturamadım ama fazla pahalı olmasa iyi olur.

mevcut modem: TTNET ZyXEL VMG3312-B10b

Son düzenleyen: Moderatör:

Bende TTNET modeminden geçmiştim. Memnunum.

Modem seçerken öncelikle bağlantı türüne dikkat etmelisin. Mevcut modem VDSL destekli, dolayısıyla alacağın yeni modem de VDSL uyumlu olmalı. Eğer ileride fiber internete geçme ihtimalin varsa, WAN portu olan bir model seçmek mantıklı olur.
Wi-Fi performansı için en az Wi-Fi 5 (802.11ac) destekleyen, tercihen Wi-Fi 6 (802.11ax) bir modem tercih etmelisin. Çift bant (2.4 GHz & 5 GHz) desteği olan modeller daha iyi performans sağlar. 5 GHz daha hızlı ama menzili kısa, 2.4 GHz daha geniş kapsama alanı sunar.
Eğer büyük bir evin varsa, harici antenli ve Beamforming destekli bir model daha iyi çekim gücü sunar.
Bütçene göre Keenetic Extra DSL (uygun fiyatlı ve stabil), TP-Link Archer VR2100 (güçlü Wi-Fi), Asus DSL-AC55U (dayanıklı) gibi modelleri düşünebilirsin. Eğer uzun vadeli bir yatırım yapmak istiyorsan, Wi-Fi 6 destekli bir modem alman daha iyi olur.

Acele ile hata yaparak Tenda model bir modem satın aldım ₺1000'ye satın almıştım. Şimdi bu modem ara sıra problem çıkartıyor. 2000₺ altına düşmeni tavsiye etmem. Bir kez al, düzgün kullanırsın.

Telefon alırken nelere dikkat ediyorsan neredeyse aynı şeyler. İşlemci, flash ve RAM. Ayrıca anten sayısı ve db değerleri.

Keenetic Extra DSL olabilir.

Son düzenleme:
Biraz daha uygun fiyatlı var mıdır herkes bunu önermiş ama pahalı gibi.

1. 1500₺ limit belirlemiştik ama arttırmam gerekiyor sanırım.
  2. Sürekli modem almak istemiyorum açıkcası bir kez alıp uzun süre kullanmak istiyorum.
  3. İlerleyen zamanlarda duruma göre geçmeyi düşünüyorum Fiber'e.
  4. Wifi-6 ile daha güvenli ve hızlı mı oluyor?
  5. Evimiz büyük değil ama ilerleyen zamanlarda odadan odaya çekmeme sorunu olur mu bu sorunu yaşadığım için TP-Link menzil arttırıcı almıştım.

Telefon alırken nelere dikkat ediyorsan neredeyse aynı şeyler. İşlemci, flash ve RAM. Ayrıca anten sayısı ve db değerleri.

Keenetic Extra DSL olabilir.
İşlemci, Flash, RAM hangi değerde olursa iyi olur?

Son düzenleme:

İleri dönük olarak 900MHz 128 RAM 256 flash idealdir. Anten olarak 4 X 6dB gayet yeterli.
Keenetic Extra DSL gayet başarılı.

Kullandığın modem gayet iyi bir modem aslinda. 100 megabite kadar idare eder seni ustune sahipsen 5GHz bir modem almanı tavsiye ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…