Modem değişimi ile internet hızı 35 Mbps'den 47 Mbps'ye çıktı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Cokonatnat
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 84
  • Etiketler Etiketler
    mbps modem

Cokonatnat

Uzman
Turknet Yalın 50 Mbps kullanıyorum, yıllardır 35 Mbps’den fazlasını alamıyordum. Forumda da “alamazsın, hat zayıf” diyenler vardı.

Sorunun kaynağı:
TP-Link VC220-G3u
modemim downstream 14.906 hata paketi üretiyordu, SNR 8 dB’e düşmüştü. Turknet sistemi bunu görüp DLM ile hızımı 35 Mbps’e kilitlemişti. ( Bu rezalet modemi kesinlikle tavsiye etmiyorum )

Tenda V12 AC modem aldım, 4 gün içinde:
• Hata paketi: 14.906 → 0
• SNR: 8.0 → 14.4 dB
• Uptime: Sürekli kopan → 4 gün kesintisiz
Ardından Turknet’i arayıp DLM kilidini kaldırmalarını talep ettim.

Sonuç:
• Eski hız: 35 Mbps
• Yeni hız: 47 Mbps
• Attainable Rate: 46 Mbps → 55 Mbps

Turknet müşteri hizmetleri hattımın 62 Mbps’e kadar desteklediğini söyledi.

Şu an 50 Mbps paket kullandığım için 47 Mbps alıyorum.
Henüz birkaç saat oldu geçeli o yüzden SNR şu an 10.4 dB, birkaç gün içinde 14+ dB’e çıkmasını bekliyorum, önceki pattern’de hep böyle oldu. (Gün 1: 11.0 SNR Gün 2: 12.7 SNR Gün 4: 14.4 SNR)

Hat zayıflama göstergesinde bug olduğuna inanıyorum sanırım orda yazan zayıflama değeri gerçek değil çünkü stabil sıkıntısız kullanıyorum interneti

Kopma sorunu yaşıyorsanız önce modem istatistiklerinize bakın, hata sayısı yüksekse modem değişimini deneyin. Modem değişimi + DLM kilidi kaldırma ile %35 hız artışı yaşadım.

Hız Testi:

Tenda V12 AC Değerleri: (birkaç gün içinde 14+ dB’e çıkmasını bekliyorum)

TP-Link VC220-G3U bir suçu yok aslında, sadece eskimiş ve arızalanmış. İkisi de AC1200.
Hocam ilk zamanları da sorunluydu, rezalet bir modem, belki de hep arızalı modem kullandık fark etmeden bilemedim,
Altyapı veya hatta sorun var sanıyordum, o yüzden modem'e el atması hiç aklıma gelmemişti.

Genelde değerleri attığımda modem'den şüphelenmemişti kimse...

Fiber internet hâlâ her yere gelmedi mi fiber geldikten sonra gerçek internet nedir öğrendim.

Fiber internet hâlâ her yere gelmedi mi fiber geldikten sonra gerçek internet nedir öğrendim.
Evet hocam, haklısınız maalesef gelmedi bize hâlâ, çaprazımızda bir yere fiber döşeniyordu geçen gün, umarım bize de gelir. Yurt dışındayken 6 yıl boyunca 1 gigabit internet kullanıyordum, cennet gibiydi... Şimdi ise 47'ye düştük, şaka gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…