Modem ve router arasında hız farkı var mıdır?

jbliayfon

Başarılı
Herkese selam, iyi Sosyaller... Evimin bulunduğu yerde VDSL dışında bir altyapı yok ve ben de uzun yıllardır kullandığım 16Mbit ADSL interneti alabileceğim maksimum hız olan 35Mbit VDSL ile değiştirdim.

Buraya kadar herhangi bir sorun yok. Evim 2 katlı ve üst katta Wi-Fi sinyali zayıf olduğundan birkaç yıldır kablo çekerek netgear marka bir router kullanıyorum.

35Mbit'e geçtiğimden beri kablolu bağlantıda sıkıntı yok lakin Wi-Fi ile ana modemden 33Mbit alabilirken router sadece 16Mbit vermeye devam ediyor.

Bunun bir ayarı var mı yoksa router en fazla bu hızı mı destekliyor acaba? Lütfen benzer konu varsa bu konuyu siliniz ben baktım göremedim teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet Router’in hıza etkisi var. Düşük aldığın hızı yükseltebilir de, konuda da belirttiğin gibi yüksek aldığın interneti düşürebilir de. Bunun bir çok farklı nedeni olabilir. Sinyal kesintileri oluyorsa veya cihazın ısınıyorsa vb.

Router ile ana modeme 2.4Ghz kanalından bağlanırken Wi-Fi ile 5 GHz kanalından bağlanıyor olabilirsiniz. Muhtemelen hızınızdaki düşüşün sebebi budur. İnterneti routera kablo ile bağlayın yahut 5Ghz bir kablosuz router satın alın.

Router internete zaten kablo ile bağlı.

Sinyal kesilmiyor ya da ısınma yok GHz farkı mı var acaba.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…