Çözüldü Modemde Mullvad DNS nasıl ayarlanır?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan wunex
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 16
  • Görüntüleme Görüntüleme 1B
  • Etiketler Etiketler
    dns modem
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

wunex

Çalışkan
Merhaba.

Ben modemimin DNS ayarını Mullvad DNS ile değiştirmek istiyorum ama DNS ayarları kısmında 2 tane DNS girmemi istiyor. Bende Mullvad DNS IP adresi var ama ikincisine ne giriceğimi bilmiyorum, yardımcı olur musunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Kara listeye eklediğim halde siteye girebiliyorum peki modemin DNS değiştirme engelini kaldırabilir miyim?
Maalesef olmuyor aynı sorunu bende yaşamıştım. Sorun modem, DNS'i modem engellemiyor modemin DNS ayarını değiştiremiyorsunuz sadece. Eğer kafaya taktıysanız modemin yazılımını değiştirebiliyor olabilirsiniz ama teknik işlem gerektiriyor ve hata alma ihtimalinizde var, ben olsan denemem.
Merhaba.

Ben modemimin DNS ayarını Mullvad DNS ile değiştirmek istiyorum ama DNS ayarları kısmında 2 tane DNS girmemi istiyor. Bende Mullvad DNS IP adresi var ama ikincisine ne giriceğimi bilmiyorum, yardımcı olur musunuz?
Sorunuzun cevabı artık hayır. Sorun Mullvad değil modem.
Bazı modemlerde DNS ayarı değiştirilse bile DNS filtresi geçerli olamayabiliyor onu kast etmiştim.

Mullvad sitesine baktım ve 2. DNS'i aynı girmen gerekiyor. Diğer DNS servisleri gibi 2 farklı DNS vermiyor çünkü.

İkisini de aynı girdim peki çalıştığını nasıl kontrol edebilirim.

DNS leak test bu siteden kontrol edebilirsin. Ek olarak DNS'in engellediği bir adrese girmeye de çalışabilirsin.

Sanırım olmamdı standart test yaptığımda TurkNet çıkıyor.

Bu siteden ayarlarınızın doğru olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.

Buradada leaking DNS servers kısmında TurkNet çıkıyor.

Sanırım olmamdı standart test yaptığımda TurkNet çıkıyor.
Ya siz hata yaptınız yada modeminiz DNS'i değiştirmenize izin vermiyor. NextDNS'te deneme hesabı için mail ve şifreye ihtiyacınız yok. Bu yüzden NextDNS DNS servisinin sitesine gidin ve deneme hesabı oluşturun. Size 2 tane DNS verecek, bunu modeminize girin ve modemi yeniden başlatın. Ardından DNS leak test bu siteden DNS'inize tekrar bakın.

Ya siz hata yaptınız ya da modeminiz DNS'i değiştirmenize izin vermiyor. NextDNS'te deneme hesabı için mail ve şifreye ihtiyacınız yok. Bu yüzden NextDNS DNS servisinin sitesine gidin ve deneme hesabı oluşturun. Size 2 tane DNS verecek, bunu modeminize girin ve modemi yeniden başlatın. Ardından DNS leak test bu siteden DNS'inize tekrar bakın.

Denimde ben mullvad kullanmak istiyorum.

Geri
Yukarı Alt