Techolay Sosyal olarak forum deneyimini her geçen gün daha da iyileştirmek için çalışıyoruz. Bu süreçte sadece altyapıyı veya kuralları değil, işleyişimizi ve yaklaşımımızı da sürekli gözden geçirmemiz gerektiğinin farkındayız.
Bu bağlamda sizlere doğrudan ve şeffaf bir şekilde tek bir soru sormak istedik: Techolay Sosyal kurallarının tüm üyelere adil ve eşit uygulandığını düşünüyor musunuz; aynı zamanda moderasyon ekibinin genel iletişim üslubunu ve raporlarınıza ya da onay bekleyen konularınıza müdahale hızını nasıl buluyorsunuz?
Amacımız sadece ceza kesmek değil, topluluğu birlikte daha kaliteli bir noktaya taşımak. Bu yüzden yönetim hakkındaki düşüncelerinizi, olumlu veya olumsuz eleştirilerinizi ve tavsiyelerinizi saygı çerçevesinde bu konu altında bizimle paylaşmanızı çok isteriz.
Gelen her eleştiriyi tek tek okuyup değerlendireceğimizden emin olabilirsiniz. Fikirlerini paylaşan ve Techolay'a katkı sağlayan herkese şimdiden teşekkürler.
Aktiflik uğruna gruplaşmalara müdahale edilmemesi bence forumda güncel olarak yer alan tek problem. Onun haricinde üyelerden de, moderasyon ekibinden de yana sıkıntı yok.
Öncelikle söylemeliyim ki eskiye göre büyük gelişim var üslup ve yaklaşım konusunda. Gereksiz mesaj konusunda gereksiz katı ve en ufak tartışma mesajlarına (bazen) abartıya varan müdahaleler olduğunu düşünüyorum. Her zaman olduğunu değil, bazen yaşandığını söylüyorum, tekrarlayayım. Konuların onaylanması, rapor sisteminin aktifliği vs. gayet iyi durumda. Konu moderasyon ekibi ile alakalı olduğu için burada kesiyorum.
Gece 2'den sonra konular hiç onaylanmıyor, neredeyse aktif moderatör mü olmuyor yoksa prosedür gereği böyle bir şey mi var bilmiyorum ama gördüğüm kadarıyla gece aktif olan bayağı kullanıcı var. Genel olarak moderasyon ekibi gayet iyi iş çıkarıyor, arka plandaki herkesin emeğine sağlık.
Aktiflik uğruna gruplaşmalara müdahale edilmemesi bence forumda güncel olarak yer alan tek problem. Onun haricinde üyelerden de, moderasyon ekibinden de yana sıkıntı yok.
Altına imzamı atarım. Aynı üst yönetim TP döneminde en ufak raporda bile uzaklaştırmaktan çekinmiyordu, ben bile haksız yere 1.5 yıl banlı kaldım, birebir Recep abi ile yüzyüze tanıştıktan sonra kanıtlayabildim bunu ve öyle geri açıldı. Şu anda fazlaca gruplaşmalar var, kendi moderatörlüğümde de az Discord bağlantısı silmedim . Aynı ekipler, sadece daha da büyümüş şekilde devam ediyorlar şu anda.
Ha bir de, konulara ChatGPT ile cevap veren bazı rozetliler var, ama sanırım rozet sistemi yeni değişti. Zaten teker teker herkesin her mesajına bakacak hali de yok 5-10 kişilik yarı gönüllü moderatör ekibinin.
Üstteki mesajım da kimseye yönelik değildir o da yanlış anlaşılmasın, tüm mod ekibi canımdır. @Caner Uncu olsun, @Şişman Adam abi olsun, etiket spamı yapmamış olmak için etiketlemediğim ekibin diğer üyeleri olsun buraya çok sağlam vakitler ayırıyorlar, kendilerinden feragat ediyorlar. Hepsine sevgiler ve kolaylıklar
Tek ricam aktiflikte gün muhabbetini en azından aç/kapat yapabiliyor olmanız. Snapchat gibi hissettiriyor. Bunun dışında birkaç moderatör haricinde herkes işini çok temiz yapıyor tebrik ederim. Raporlar doğru sonuçlanıyor ve konular içi tartışmalar büyümeden hakkaniyetli bir şekilde son buluyor. Gruplaşmalara çok tanık olmadım. Belki de çok aktif olmadığım içindir fakat aktif olan arkadaşlar gayet iyi insanlar.
Gece 2'den sonra konular hiç onaylanmıyor, neredeyse aktif moderatör mü olmuyor yoksa prosedür gereği böyle bir şey mi var bilmiyorum ama gördüğüm kadarıyla gece aktif olan bayağı kullanıcı var. Genel olarak moderasyon ekibi gayet iyi iş çıkarıyor, arka plandaki herkesin emeğine sağlık.
Hiç onaylanmıyor değil, gece konu yoğunluğu akşam saatleri kadar olmuyor. Ki gözlemlediğim kadarıyla da gayet hızlı onaylanıyor hocam. Tabii ki arada gecikmeler olur, gece yarısı sonuçta.
Bir de mesela gecenin 3-4'ünde anında onaylanmasının pek faydası yok, o saatte hem aktif üye sayısı az hem de cevaplanma olasılığı düşük olur.