Moderasyon ekibinin iletişimi, tutarlılığı ve müdahale hızı hakkında neler düşünüyorsunuz?

Çok iyiler robot gibi hiç durmadan her an aktif ve anlayışlı bir şekilde destek veriyorlar.

Esenlikler,

Fikirlerimi ankette de detaylıca belirtmiştim fakat burada da paylaşmaktan zarar gelmez.

Yeşil forumdan buraya geçiş yaptım; orada sanıyorum 10 bini aşkın mesajım ve ciddi anlamda harcanmış bir zamanım var. Ne yazık ki platform büyüdükçe kalitesini yitirerek oldukça olumsuz bir noktaya evrildi. Moderasyon ekibi üyelerinin usulünce seçilmemesi, koca forumda imla ve dil bilgisi kurallarına hiç dikkat edilmemesi gibi daha sayılabilecek pek çok problem var. Ancak durumları daha fazla uzatıp detaylandırmayı pek doğru bulmuyorum.

Techolay’a ise birkaç sene önce bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine kayıt olmuştum. İyi ki de gelmişim diyorum; çünkü burada bulunduğum süre boyunca en ufak bir haksız cezayla ya da moderasyon ekibinin olumsuz bir tavrıyla karşılaşmadım. Aksine, zamanla ekipteki çoğu kişiyi tanıma fırsatım oldu. Düzenli olarak sohbet edebildiğimiz, insanın iletişim kurarken çekinmediği oldukça samimi bir ortam var.

Yönetimin topluluğu kesinlikle çok başarılı idare ettiğini düşünüyorum. Gerek platforma kazandırılan yeni özellikler gerekse kuralların adil bir şekilde uygulanması gerçekten muazzam. İnanın, üye olduğum günden bu yana kayda değer tek bir olumsuzluk dahi yaşamadım. Geçmişte pek çok farklı foruma üye olmuş ve göz gezdirmiş biri olarak, kendimi buradaki kadar rahat hissettiğim başka bir platform olmadı.

Müdahale hızı olarak bir problem göremiyorum. Gecenin yarısında tabii ki hızlıca konuyu onaylayacak değiller; gün içinde onaylanması 20-30 dakikayı aşan bir konumun olduğunu hatırlamıyorum açıkçası.

Konular onaya geldikten dakikalar içinde onaylanıyor gün içinde. Arada ~10 dk bekleyen vs. olmuştur, herkes her an aktif olamayabiliyor.

Gece yarısı da çoğunlukla tez vakitte onaylanıyor, saat 01.00-02.00 sularında falan. Daha sonraki zamanlar da pek konu açılmıyor zaten. Mesela dün ben 01.00 gibi uydum, sabah kalktığımda 4-5 konu falan onaylanmıştı. Onlar da öyle saatler beklememişti. Bir de dediğim gibi gece 4'te konu açılsa mesela sitede aktif kişi sayısı çok az, cevaplanma olasılığı düşük olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…