Modern dünya ve gerçekler

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan tear
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 527

tear

Üstün
Makaleler
34
Eğitim:

Eğitim sistemimiz beyin yıkamanın üreme alanıdır ve eleştirel düşünen bireyler yetiştirmek için tasarlanmamıştır. En yeni iPhone ve en yeni film gibi parlak şeylerle dikkati dağılan uyumlu çalışanlar yaratmak için tasarlandı.

Ne tükettiğinizi ve bu içeriğin yaratıcılarının niyetlerinin ne olabileceğini düşünün. Sizin çıkarlarınızı mı düşünüyorlar? Yoksa üzerinize sahte bir gündem mi dayatmaya, sizi gerçeklerden uzaklaştırmaya mı çalışıyorlar? Bilgi sahibi olmak önemlidir ancak medya tarafından yönlendirildiğinizi de akılda tutmak önemlidir.

Zenginlik:

Zengin insanlar politikacıları etkileme ve kendi gündemlerine uygun anlatılar yaratma becerisine sahiptir. Ayrıca medya kuruluşlarını satın alıp kendi mesajlarını kitlelere ulaştırabilirler. Bu, kamuoyunu şekillendirmek için kullanılabilecek çok güçlü bir araç yaratır. Bu, seçim kampanyalarına yönelik bağışlar, mevzuat için lobi çalışmaları, medyanın kontrolü şeklinde olabilir.

Medya ve politikacılar, insanların çoğunluğunun anlamsız uğraşlarla meşgul olduğu, zenginlerin ise daha da zenginleştiği bir toplum yaratmak için birlikte çalışıyor. Aynı zamanda tüketici olmaya da koşullandırılmışız, bu da sürekli olarak ihtiyacımız olmayan şeyleri satın aldığımız anlamına geliyor. Bu bizi finansal olarak sisteme bağımlı kılıyor ve gerçekte ne olduğunu göremeyecek kadar meşgul ediyor.

Ana akım medyanın bize kaşıkla yedirdiği şeyleri basitçe kabul etmeyen, statükoyu sorgulamaya ve ona meydan okumaya istekli daha fazla erkeğe ihtiyacımız var. Uyanıp sistemin bize ne kadar karşı kurulduğunu anlayacak daha fazla adama ihtiyacımız var. Hayatlarının kontrolünü ellerine alacak ve gerçekten önemli olan şey için savaşacak daha fazla erkeğe ihtiyacımız var: Özgürlük, bağımsızlık ve başkalarının bizim için karar vermesine izin vermek yerine kendi kararlarımızı verme yeteneği. Daha fazla redpilled erkeğe ihtiyacımız var.

Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:

Tamamen katılmıyorum. Eğitim sistemimizde haftada 2 tanecik din dersi yüzünden bunları düşündüğünüzü zannediyorum. Ama Felsefe dersi de var, tâbi Felsefe dersinde sorgulama yeteneğini arttıracak bilgiler verilmesi, 2000 yıllık filozofların uydurduğu bilgilerden daha öncelikli olması gerekiyor ama sırf bu yüzden beyin yıkama demeniz saçma. Din dersiyle kimin beynini yıkayacaklar? Haftada 2 tane ders, olsa ne olmasa ne.

Ayrıca Fen ve Matematik'te çok ağır bir müfredata sahibiz, bu da sayısal kapasitesi yüksek bireylerin yetişmesine yol açıyor. Hepsi için geçerli mi, değil tâbi ki de.

Telefonla da alakası yok eğitim sistemimizin bu arada, öyle olsa zaten telefonlarımızı toplamazlardı her gün.

ikimiz de eğitim sisteminin eleştirel düşünme becerilerini geliştirmek ve öğrencilere üzerine inşa edebilecekleri iyi bir bilgi temeli sağlamak açısından önemli olduğu konusunda hemfikir olabiliriz hocam.

Ancak medya ve sosyal medyanın gerçeklik algımız üzerinde önemli bir etkiye sahip olduğu da doğrudur. Dünya görüşlerimizi şekillendiriyorlar ve kendi gündemlerine uygun anlatılar yaratıyorlar.

Evet hocam, sosyal medyadaki kendini kabullendirme içgüdüsü yüzünden insanlar birbirleri ile aynı oldu. Bir şeyin doğruluğunu, onu doğru kabullenenlerin mi çok olduğuna, yoksa kabullenmeyenlerin mi çok olduğuna bağlar olduk. Bu konuda hemfikiriz dediğiniz gibi.

Her sorunun kaynağı din. Her taşın altından din çıkıyor. İU coğrafya lisans mezunu olarak: eğitim sistemini onaylamıyorum. Tamamen değişmesi gerek. Bana göre her dersin 1'e1 verilmesi gerek. Değişmesi gereken çok şey var ama hiçbir şey bizim isteklerimize göre şekillenmiyor çünkü nedenini biliyorsunuz.

Din toplumsal düzeni sağlamada önemli bir yerde. Ahlaki kuralların oluşmasını sağlayan kültürle girift bir kavram. Eğer bu kurallar olmasaydı medeniyet olmazdı ve "vahşi doğa"nın kuralları geçerli olurdu.

Zenginler+politikacılar, zaten söylenmiş "medya" zenginin. Tuhaf olan bence şu kısım "insanların çoğunun anlamsız uğraşlarla meşgul olduğu" burası akıl almaz derece de tutarsız peki kimler için? Tabii politikacılar ve zenginler için, zira politikacılar ve zenginler insanların "anlamsız şeylerle uğraşmasını " isterler.

Çok açık tabirle "aptal" olmalarını isterler. İnsanların hemen hepsi ya da büyük çoğunluğu zenginler ve politikacıların yaklaşımı ile hayata baksa "sömürülecek" insan kalmayacaktır.

Ve böyle bir şey pratikte "imkansız" iktisatta bile sınırlı kaynakların sınırsız insan ihtiyacını karşılamasından bahsedilir. Hani hem "aptal, kullanılabilir ol" hem neden "aptalsın" sorusu bana "şizofreniyi" çağırıştırıyor.

Din kişisel kazanç veya başkalarını kontrol etmek amacıyla kötüye kullanılabileceğini veya istismar edilebileceğini unutma. Din olmadan da laik ilkelere ve insan hayatına ortak saygıya dayalı ahlak ve değerlere sahip olmak mümkündür.

Dikkatli olmak ve dinin bir baskı veya manipülasyon aracı olarak kullanılmamasını sağlamak için toplumumuzdaki rolünü sorgulamak çok önemli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…